Stránky

Nádobí pro děti. Z porcelánu?

Přiznám se, že v oblasti stolování jsme Domi trochu zanedbali. První tři roky si vystačila se sadou plastových misek a s talířky a hrnečky po mně a mých sestrách. Nový jídelní set jsem jí pořídila až letos. O to větší měla radost.)

Melaminové nádobí z Ma Maison

Odolný plast z melaminové pryskyřice se nerozbije, ale vzhledem k potenciálnímu uvolnění škodlivých látek při kontaktu s vysokou teplotou ho používáme jen na studené svačinky a pití. Čajíčky a kakao dáváme do poctivých porcelánových hrníčků, které jsou tím krásnější, čím jsou starší.)


Kdo si tyhle hrnečky pamatuje z dětství?.)
O radost z nalezeného talířku s Alenkou už jsem se s vámi podělila ...

K zakoupení nového porcelánového setu jsem se ale pořád neodhodlala. Tak nějak se prostě stále bojím, že se mi ty investované peníze rozpadnou na zem.) Domi je šikovná, to jo, ale stejně občas něco upadne. Ale koukám po nich, koukám a vybírám a užívám si to. Tak třeba k pátým narozkám?.) 

Pořád dokola přemýšlím o tomhle setu od Marimekka

A nově taky o Yummy setu
A moc ráda bych taky někdy objednala dětský servis s dekorem na míru od Por Art Studia, o kterém jsem vám psala tady.

Z čeho papkají vaše dětičky?.)

20 komentářů

  1. jezis to je kouzelne!! nejvic se mi libi yummy s ptackama a rybkou, ocenuju design uvnitr misky, protoze to potkavam docela malo casto, a pritom ja si pamatuju to nadseni, kdyz jsem snedla obed a byl videt obrazek .) hrnecek s masinkou je nadherny taky, wow! kiki ma hrnecek s krtkem a ted jsme z dovolene dovezli melaninovou minisadu na svacinky - piskoty uz nechce na nic jineho nez hranaty talirek s letadlem .)) kdysi jsem vyhlidla porceanovy set v Kika tusim od Multichoice - navic v krasnem kovovem kufricku.. asi se tam zajdu zas podivat, nebylo to nejak moc drahe, takze pripadne pady by tak moc nemrzely..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, obrázky na dně byly vždycky nejlepší.) A dětské nádobí v kufříku od Multichoice je opravdu velmi dostupné.), pokud je to ono - http://www.kika.com/cz/katalog/m/kuchyne-jidelny/vareni-stolovani/nadobi-pro-stolovani/16138126/detsky-jidelni-servis-jungle/

      Vymazat
    2. to bude ono .) i kdyz tehdy ( uz to je fakt davno) meli trochu jine motivy, ale za ty prachy.. ,)

      Vymazat
  2. Sloní set je parádní, ale ta cena! A vybrala jsi pro rpinceznu krásnou sadu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě ... občas na něj mají 20 procent slevu, ale stejně jsem zatím nepodlehla.) A děkuju za ocenění výběru:)

      Vymazat
  3. Krásné sady, dekory na dětském porcelánu se mi líbí tak, že by ho klidně používala sama, ale to bych se asi moc nenapila a nenajedla :-) My jsme pořád u melaminu, Sárinka nám už jeden keramický hrneček po tatínkovi rozbila, tak už raději nic netestujeme :-) Za rok už snad :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajaj, to se asi tatínek zlobil, co? Ještě že je to takový kliďas:)

      Vymazat
  4. Tak ti ptáčci jsou boží!!! Jsem zvědavá, kdy bude Domi papat stylově, jak dlouho se maminka udrží na uzdě a neobjedná :-)

    OdpovědětVymazat
  5. my jsme zatím na lahvičkách ale na dětské nádobí se moc těšíme, hlavně já... :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Lahvičky jsou super, to se děťátko ještě nepře, že tohle a tohle papat nebude.)

      Vymazat
  6. u nás zatím vede plastová lahvička, 125 ml... :-))) ale už se moc těším na vyšší level v podobě plastového nádobí... no a až se snad jednou dopracujeme na porcelán tak jednoznačně vyberu něco spešl.... určitě i typický hrnek na kakao jako od babičky... <3

    OdpovědětVymazat
  7. Naše čtyřleté veličenstvo, královna, princezna a mořská panna v jednom používá od tří let sklo a porcelán zatím bez úhony. Myslím, že není špatné dát dětem důvěru. Jen tedy zatnout zuby v případe nehody a skrýt slzy nad ztrátou krásného kousku.
    Tak mnoho štěstí.

    Lucie B.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, to jsou opravdu krásné nádobí. Já zrovna koupila pod stromeček novou sadu s krtečkem: http://www.utc.cz/cs/detska-jidelni-sada-3-ks--krtek-darkove-baleni/341143p/ Tak snad se bude líbit :)
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý den, mrkněte na mé, autorské, porcelánové talíře i hrnky a misky pro děti:
    http://www.fler.cz/zbozi?ucat=403274
    http://www.fler.cz/zbozi?ucat=403199

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den, mrkněte na mé, autorské, porcelánové talíře i hrnky a misky pro děti: Biba Biba na Fleru xxx
    http://www.fler.cz/biba-biba

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)