Stránky

Vypálené koťátko

O kavárně Vypálené koťátko, kde se dá malovat na keramické nádobí, které si po vypálení odnesete domů, jsem slyšela docela dlouho předtím, než jsem ji někdy v listopadu s Domi poprvé navštívila. Překvapilo mě, jaký je tu klid. Byly jsme tam ve všední den krátce po obědě, kdy jsou asi všichni ještě v práci nebo ve škole, a tak jsme měly při malování samy pro sebe největší stůl v místnosti. Objednaly jsme si cappuccino (podává se zde fairtrade káva od Mamacoffee), čokoládu a bábovku, vybraly si k pomalování kočičku-pokladničku, a pustily se do práce. K dispozici je opravdu velké množství barev (které po vypálení lehce změní odstín) a taky spoustu technik. Vytvářet můžete proužky, kolečka, nebo efekt kresby. A samozřejmě je tu na výběr nespočet druhů keramického nádobí a doplňků - talíře, misky, zvířátka, vánoční ozdoby, kyblíčky, dávkovače mýdla a spoustu dalších.)

Kavárna Vypálené Koťátko

Domi byla z malování nadšená, ale stejně si myslím, že ji vác bavil dětský koutek. Mají tam plno hraček i knížek a těším se na jaro a léto, až vyzkoušíme taky tu krásnou terasu. Tenhle týden jsem do kavárna zašla s kamarádkou, a pozdní odpoledne tady vypadá trochu jinak. Možná je to předvánočním časem, ale vypadalo to tady jako malá školka s jesličkama dohromady.) Hodně tvůrčí školka - skoro všechny přítomné děti si malovaly vlastní keramický kousek, který asi někdo z jejich blízkých najde brzo pod stromečkem.) Škoda, že nás nenapadlo přidat ke koťátku ještě něco navíc, mohly jsme mít originální dárečky pro naše skvělé paní učitelky ve školce. Takhle od nás neoriginálně dostaly jen vánoční balení Raffaella a Mon Cheri.)


Vpravo nahoře vidíte naše vypálené kotě, pod ním možné způsoby dekorace a vpravo dole náš výtvarný kroužek, kdy jsme s Domi malovaly to, co se nám líbilo na zdejších letácích.) 

13 komentářů

  1. To vypadá úžasně! Ještě že aspoň ten starší syn je kreativec a rád tvoří :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještěže, já mám holčičku.) Fakt nevím, co bych si počala s klukem:))

      Vymazat
  2. Super kavárna, děkuji za tip! :) J.

    OdpovědětVymazat
  3. Jeden z důvodů proč ráda čtu blogy je ten, že tam nacházím spoustu inspirace a tipů, jako třeba teď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A právě proto sem píšu o věcech, co mě zaujmou:) Mám radost pokaždé, když se můj tip někomu hodí.)

      Vymazat
  4. Tam to vypadá skvěle, to se tam taky někdy musíme vypravit :-) Díky Iri za tip ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Vůbec jsem netušila, že se tam dá malovat keramika! Pořád jen chodím okolo a říkám si, že bych se tam měla zastavit :) teď je hned o důvod víc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem o tom taky dlouho jen slyšela, než jsem tam fakt zašla. Ale pak to stálo za to:)

      Vymazat
  6. aháá, já o tom slýchávám akorát v kulturním servisu na R1, ale nevěděla jsem, že se tam maluje :) každopádně kavárna napůl s jesličkama je pro mě ještě stále vražedná kombinace :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tam neříkaj, jo? Chyba.) A co se týče jesliček, musí se vychytat ten správný čas, maj do deseti, takže večerní návštěva by měla bejt v cajku:)

      Vymazat
  7. Úžasný nápad! Moc děkuju za tip, někdy se tam musím vypravit!

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)