Stránky

Předvánoční Cake Pops

Minulý týden jsme byly doma nemocné a tak bylo spousta času na pečení, hraní i tvoření. Smícháním drobečků z domácího perníku a smetanového Almete vznikly Cake Pops, které jsme polily čokoládou, a obalily v barevném zdobení, co jsme koupily na Vánoce. Vlastně to spíš než lízátka jsou koule, ve kterých je zapíchnutý párátko, ale u Domi to mělo úspěch, a tak jsem měla radost:) Napadlo mě, že loni touhle předvánoční dobou se o dortových lízátkách všude psalo, a říkala jsem si, kdy a kde vlastně vznikly. No, bude to už šest let. V lednu 2008 je poprvé představila americká blogerka Angie Dudley na svém webu Bakerella. Vy tohle určitě všichni víte, ale pro mě to byla novinka. Její blog jsem do teď vůbec neznala a tak jsem jím procházela a kochala se a s nadšením objevila, že o Cake Pops napsala nejen knížku, ale dokonce stvořila i hru pro malé cukrářky. Moc ráda bych ji Domi pořídila k Vánocům, jen se mi nechce platit 800 za poštovné. A do Vánoc už se to stejně nestihne. No, nic. Jdu vám ukázat naše Cake Pops, které následují hned za těmi úplně prvními na světě.)

Cake Pops 2008 by Bakerella
Cake Pops 2013 by Iri&Domi.)

A ještě neodolám a ukážu vám tu hru, co chci pro Domi pořídit. Je totiž geniální v tom, že s ní děti mohou fakt "péct", a přitom se nemůžou spálit.) A navíc si s tím vyhrají i maminky, že?:)) Součástí jsou tyčky na lízátka, skvělé "struhadlo" na dělání těch správných drobečků a několik formiček včetně "cupcake" tvaru. Kdybyste někdo věděl o alternativě, která je k dostání u nás, sem s ní, prosím:)

Cake Pops by Bakerella

Jak jsme byly celé dny zavřené doma, bylo po čase celkem těžké vymýšlet pořád novou zábavu. A že je to se čtyřletým dítětem potřeba.) Inspirovala jsem se tedy na blogu Handmade Charlotte a připravila alternativu interaktivního adventního kalendáře, který má zkrátit dětem čekání na Vánoce. Sepsaly jsme s Domi činnosti, které se dají doma dělat jako třeba "Omalovánkové odpoledne", hra na fotografku/kadeřnici/prodavačku nebo "dát si horké kakao a něco dobrýho" s vánoční přípravou - tedy: pečení cukroví, napsat dopis Ježíškovi nebo úklid pokojíčku.) A když jsme přes den už nevěděly, co dělat, šly jsme si vytáhnout papírek s nějakou aktivitou. Pro řešení domácí nudy je to docela fajn:)

Handmade Charlotte nasypala papírky do sklenice, my jsme ale zvolily naši oblíbenou marockou dózu. Někdy se o ni trochu pereme, v čím pokoji bude.)

20 komentářů

  1. Ty jsi Iri tak dobrá! Asi Tě chci za maminku v příštím životě :D.
    Poštovné 800 je hard-core! Hra ovšem vypadá dost roztomile a o blogerce a cake pops jsem neměla ani tušení, takže buď v klidu :))) Kdybych jela do USA, jako že fakt už moc chci do NY, tak Ti to přivezu, jo? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to bys byla moc hodná:) Já se tam taky někdy chystám, ale než to zrealizuju, tak už budu hru spíš pořizovat pro vnučku.))

      Vymazat
  2. Tak to vaše lízátko je mnohem hezčí! Jste s Domi šikulky! My s Domi jsme ještě nezačaly... A taky jsem o tom blogu neměla ani tušení...:-) Tak ať jste brzy zdravé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, tak to máme radost, děkujem:) My musíme být pilné, abychom cukroví tenhle týden měly na besídku do školky. Naštěstí nám trochu vypomohla babička várkou pracen a rohlíčků:) A dneska se chystáme na druhý kolo lineckýho, to první moc nevyšlo./

      Vymazat
  3. vypadají skvěle a zkus tady
    http://www.obchudekubalonku.cz/katalog.php?typ=22742
    Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Věrko, je fakt, že bych to mohla nakombinovat a pořídit k tomu růžový mističky. Jen to "struhadlo" asi neseženu:)

      Vymazat
  4. Ty lízátka jsem zaznamenala na tumblr, ale jinak jsem postup nikde ještě neviděla. Až mi malej povyroste, tak vím kam mrknout :) Určitě to taky zkusíme, třeba na narozeninovou párty :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, na ni je to ideální. A výhoda je, že Domi by mi buchtu namazanou lučinou nesnědla, ale když je to ve formě kuličky, tak to papá. I když roli hraje i ta čokoládová poleva:))

      Vymazat
  5. Iri, super, to je fakt bomba, jste moc sikovne! Celkove jste hodne kreativni, jak vymyslite ty ruzne cinnosti na doma, asi se inspiruju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujem:) To je tou naší pedagogickou rodinou. V dětství jsem trávila čas s babičkou učitelkou, která se mnou podobné aktivity dělala pořád:)

      Vymazat
  6. Ten přístroj na ty kuličky mají v Tescu za pár korun.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak já jsem teda ty kuličky znala, páč je toho teď všude spousta, ale nevěděla jsem, že je před pěti lety vymyslela nějaká blogerka. Se nepodceňuj pani ve své vzdělávací úloze ...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, paní.) Tentokrát mám ale asi štěstí, že můj blog nečtou food blogerky.) Vsadím se, že ty ví:)

      Vymazat
  8. Teď mají v tchibu přístroj na pečení cake pops, tak přemýšlím... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hned jsem se na něj šla podívat, ale řekla bych, že zrovna není v souladu se základním nápadem na cake pops, kdy se těsto míchá s krémem a pak se kuličky teprve tvarují. Takže za mě - zbytečný krám:)

      Vymazat
    2. Já právě nevím vůbec postup, ještě jsem to nestudovala... :)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)