Stránky

Jak se bydlí v obklopení umění

Odpověď na tuhle otázku hledaly Jana Šaňáková a Bohdana Havlíčková ze studia Jemné architektky, které ve spolupráci s Galerií KusKovu uspořádaly první přehlídku prodejní výstavy Art on Stage. Jejím cílem je propojit umění s interiérovým designem. Tak, aby se autorská díla lokálních umělců a řemeslníků staly přirozenou součástí prostoru, ve kterém je typický nábytek z našich domů a bytů - stůl, židle, křeslo či polička. Oblast "art" v premiérové instalaci zastala čerstvá kolekce šperků Lady Vosejpkové, která vedle stříbrných prstýnků a náhrdelníků s originálními detaily představila také skleněné svícny, mísy a další objekty. "Stage" v podobě křesel, zrcadel, textilních doplňků a stoliček pak dodaly značky Loooox, Ubud, Coclea a Innex

Jana Šaňáková ze studia Jemné architektky
Nadčasově elegantní křesla pořídíte u značky Innex
Majitelka Galerie KusKovu Ivana Špičáková
"Klienti se na nás často obrací s žádostí o doladění interiéru svých domovů či kanceláří a to nejen, co se nábytku a doplňků týče, ale i uměleckých artefaktů. Hledaly jsme tedy způsob, jak jim zasazení umění do interiéru přiblížit," říká k projektu Jana Šaňáková. A já k tomu říkám, že se to celé ohromně povedlo. Líbí se mi nápad i výsledné provedení, ze kterého bych si nejradši většinu věcí odnesla domů. Mimo jiné prstýnky se skleněnými kamínky od Lady, huňaté stoličky od Ubud a polštáře i látkové ubrousky od Cocley, jejíž věci už dlouho obdivuju online, ale naživo jsem je viděla úplně poprvé.

Prstýnky od Lady Vosejpkové na akci obdivovaly skoro všichni respektive všechny - byly tam samé ženy a jedna malá holčička - moje Domi.)
Která se postarala o vlastní zábavu - za pomoci omalovánek připravených milou Ivanou si na zemi uspořádala pastelkovou párty.)
Pojetí celé přehlídky, kterou v galerii můžete navštívit až do 4. prosince, krásně shrnula Ivana Špičáková: "Lidé si při návštěvě galerie mnohdy nedovedou představit, jak by to které dílo vypadalo u nich doma. A v tom je právě jedinečnost Art on Stage - nabízí pohled na umění v interiéru a povzbuzuje k pořizování originálů, které zprostředkovávají úplně jiné emoce než výrobky masové produkce." Naprosto souhlasím a pokradmu plánuju, že v blízké době vylákám muže na příjemnou procházku do centra Prahy. Konkrétně do Biskupského dvora 6, kde Galerie KusKovu sídlí.)
Neodolala jsem a vyfotila se u krásného zrcadla od značky Loooox, od které jsou i betonové svícny.


Miska a prstýnek (na ruce Báry Perglové) od Lady
Šperkařka Lada Vosejpková
Prostírání Coclea
Stejně jako při mé první návštěvě jsem se v Galerii KusKovu cítila opět naprosto báječně. Pomohlo k tomu i skvělé občerstvení ve formě výborného čaje, domácích mrkvových muffinů (made by Ivana) a vínových mini buchtiček (Made by Jana). Ani jednu ze sladkostí jsem sice nestihla vyfotit, ale příjemný pocit z jejich konzumace mám uložený ve své chuťové paměti.) 
A na závěr ještě musím upozornit na krásné a pohodlné stoličky z teaku od Ubud, které navzdory svému půvabu a kvalitnímu zpracování nejsou vůbec nedostupné. Tu nejmenší pořídíte za 1900 Kč.
Stoličky z teaku 

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)