Stránky

Podzimní melancholie

Taky ji máte? Já tak trochu. Díky krásnému listopadovému počasí se mi typická podzimní deprese vyhýbá, ale melancholickou náladu přece jenom trochu mám. Navíc jsem o ní víkendu psala pro blog Dejmidarek.cz, tak jsem si jí připomněla, i kdybych nechtěla.) Díky postu, ve kterém je 5 tipů, jak si rychle zlepšit náladu, jsem objevila krásnou práci britské ilustrátorky Rebeccy Jones. Její pohádkové obrázky vám bez ohledu na roční dobu vykouzlí úsměv na rtech. 


Plakát Deer Girl a Bear Girl kreslila Rebecca pro holandský online obchod Psikhouvanjou. Koupíte je tam za necelých 15 eur. Mám další tip na dáreček pro Domi.)
Rebecca pochází z Británie, kde taky vystudovala textilní design. Pět let pak pracovala v Londýně pro módní studio, pro které navrhovala potisky látek. Dnes ale žije v Austrálii a věnuje se spolupráci s různými značkami z oblasti módy i bytového designu. Její ilustrace byly součástí kolekcí značek jako je Zara, Anthropologie, Top Shop nebo H&M. Aspoň v téhle oblasti dělají řetězce dobrou práci - široké publikum se tak dozví a může si dopřát práci talentovaných ilustrátorů. 

Dreaming of snow... To se letos bude hodit:)
Ukázka editoriálu z kurzu ilustrace Make Art That Sells

Jelly Heads - potisky na látku
Kromě zakázek se Rebecca věnuje i vlastním projektům, které zahrnují  hlavně krásné plakáty. Ty můžete pořídit přes Etsy, kde najdete i tuhle super cool spy girl.) A díky Society 6 si její ilustrace můžete dopřát i na módních a interiérových doplňcích. 

Spy Girl
Taštička s holčičkou a kočičkou. Mňam:*
Polštářek vypadá taky krásně, ale není z bavlny a po své zkušenosti můžu říct, že to není úplně ono./

A o čem Rebecca, která je ilustrátorkou a zároveň maminkou, sní? Samozřejmě o tom, že jednou bude ilustrovat knížku. Tak snad se jí to brzy povede. Knížku od ní bych si koupila moc ráda.

6 komentářů

  1. Mě se teda taky moc líbí...a zase ty lišky že? :-D
    Budu mít na blogu nový článek a liška tam taky bude ;)
    Martina

    OdpovědětVymazat
  2. Krásně roztomilé obrázky!!
    Jdu pobrouzdat internet a pokoukat více obrázků od ní =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  3. Juuuuu, ty jsou zlaté. Děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)