Stránky

Čaj o páté v galerii KusKovu

Většinu času trávím vyhledáváním krásných věcí, zajímavých míst a pozoruhodných lidí. Baví mě to, ale je to náročné. Jen málokdy se totiž stane, že vám skvělé objevy spadnou jen tak do klína. Zázraky se ale dějí a včerejší odpoledne v pražské galerii KusKovu je toho důkazem. Nemusela jsem vůbec nic. Jen sedět, vychutnávat si čaj a sladké pohoštění, dívat se a poslouchat. Příval zajímavých informací ke mně proudil ze všech stran. Tolik inspirace bez vlastního přičinění jsem ještě nezažila. A bylo to tak příjemné, že si tenhle zážitek moc ráda zopakuju znovu. V Biskupském dvoře, kde tahle prodejní galerie sídlí, jsem totiž rozhodně nebyla naposledy.

Spolumajitelka galerie Ivana Špičáková s brněnským výtvarníkem Ondřejem Svobodou, který tady až do poloviny července vystavuje svá díla. 





Práce Ondřeje Svobody
Krásný prostor, který se nachází ve funkcionalistickém domě kousek od Petrského náměstí, plní roli galerie i obchodu. Vystavená díla, která kromě soch zahrnují také bytové doplňky nebo šperky, si tady totiž můžete rovnou i koupit. Třeba krásné náhrdelníky a náušnice od Hanuše Lamra, Veroniky Novotné nebo Filipa Vaňase. A pokud hledáte originální dárek (za týden mám narozky, ha, ha.), skvělou volbou můžou být hrací kostky od Jiřího Genova nebo punkové karafy od Sebastiána Kitzbergera

Filip Vaňas 
Hanuš Lamr
Ondřej Svoboda
Jiří Genov
Sebastián Kitzberger/Ondřej Svoboda
Kromě skvělých objevů jsem si taky výborně pochutnala na domácích sušenkách, jahodovém krému a čaji podávaném z japonských šálků. Dozvěděla jsem se, jak vypadá běžný den brněnského výtvarníka, který cvičí jógu, a taky několik pikantních novinek z uměleckého světa. Kromě umění jsme si povídali taky o blogování a virtuálním světě online inspirace. Tedy o tématech, které mě baví a zajímají.) Bylo to zkrátka moc příjemné odpoledne, které mi po zbytek dne zajistilo dobrou náladu.





Veronika Novotná a Ondřej Svoboda
Další fotky ze včerejšího odpoledne najdete na Facebooku, kde galerii rovnou můžete sledovat.

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)