Stránky

Mighty Wallet: Americký papírový zázrak

Když máte skutečně dobrý nápad, nic moc dalšího nepotřebujete. Často si vystačíte s dobrým materiálem, kvalitním provedením a úspěch se dostaví sám. Své o tom ví americký designér Terrence Kelleman, kterého tak nudila práce v muzeu, až se rozhodl, že si vytvoří vlastní byznys. Povedlo se mu to v roce 2005, kdy navrhnul geniální peněženky Mighty Wallet. Už na první pohled je vidět, že to nejsou jen tak úplně obyčejné peněženky. Jsou totiž z materiálu Tyvek, který připomíná hodně tvrdý papír, a díky jejich důmyslnému složení ve stylu origami se obejdu bez švů a lepení. A hlavně mají parádní motivy. Třeba newyorského metra, kombinace barev modelu CMYK nebo sešitu, do kterého si můžete zapsat svoje myšlenky i pravidelné povinnosti. Výhodou recyklovatelného materiálu Tyvek totiž je, že se dá oboustranně potiskovat, a také se na něj dá psát. A navíc odolá vodě i tlaku. To znamená, že peněženka v dešti nepromokne, a jen tak něco ji nenatrhne. A vy ji teď můžete mít. Na blogu Dejmidarek.cz totiž běží soutěž o tři krásné kousky.

Peněženky Mighty Wallet věnoval do soutěže e-shop Nápadité.cz

Mně se nejvíc líbí typ, který se dá zcela pokreslit. Ale taky ty, co už jsou pokreslené rovnou, a to skutečně povedeně. Nejlépe nějakou komiksovou sérií nebo zdařilou ilustrací. Obzvlášť jednorožce nebo ledního medvídka.)


Tenhle motiv vznikl exkluzivně pro Muzeum moderního umění v New Yorku (MoMA), kde zakladatel Mighty Wallet Terrence Kelleman nějakou dobu pracoval.

Ha, ha, ha.) Motiv Stuff happens od Jeremyville
Motiv Helmet Girl od ilustrátorky Camilly d'Ericco
Motiv ilustrátora Luka Chueho upozorňuje na tlak v naší společnosti mlčky přijímat i to, s čím nesouhlasíme.  Stačí to "natřít nabílo". Zdrojem všech fotek je Pinterest Mighty Wallet

6 komentářů

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)