Stránky

Cukrová vata a další slasti na PRAGUE FOOD FESTIVALU

Předem musím otevřeně přiznat, že na PRAGUE FOOD FESTIVALU jsem byla úplně poprvé, takže nemám s čím srovnávat. Každopádně mi letošní sedmý ročník připadal naprosto super:) Jídlo jak jinak, než úžasné, šéfkuchaři milí a atmosféra uvolněná. Sluníčko sice nesvítilo, ale zároveň ani nepršelo, takže i počasí bylo v cajku. Prostory Královské zahrady na Pražském hradě jsou pro svátek jídla jako stvořené a já jsem se tam cítila prostě skvěle.)

Chvílema mi bylo líto, že s sebou nemám Domi. Například tehdy, když jsem po letech potkala kamarádku z porodnice, která má stejně starého chlapečka. V kočárku už jí spinkal druhý, tak jsem se pokochala miminkem a slupla s ní grilovaný steak z tuňáka s avokádovým krémem z restaurace U Emy Destinnové.
Grilovaný steak z Ahi tuňáka s avokádovým krémem a mrkvovo-závorovým dresinkem

Na Domi jsem taky myslela u stánku Hotelu Kempinski, ve kterém byl strojek na cukrovou vatu. Šéfcukrářka Karolína Kocincová mi prozradila, že přístroj koupili kvůli dětem, které chodí do hotelu na různé gastro akce. Cukrová vata je prý nadcházející hit, ze kterého se budou připravovat různé speciality. Sama Karolína si aktuálně rozmýšlí, s čím tuhle sladkost zkombinovat.


A nebyla bych to já, abych se na festival nedívala taky z designového hlediska.) Jako jeden příklad za všechny postuju fotku pruhovaného hezouna od Kenwood ze série Boutique:

Líbil se mi taky relaxační koutek u stánku hotelu Mandarin Oriental, kde ...
... jsem si dala Srílanské krevetové kari s rýží basmati a čočkovým chlebem papadum
A v souladu s chřestovou sezónou jsem si u stánku Žofín Garden vychutnala zelený chřest  s lanýžovo-akáciovým moussem provoněným limetkovou kůrou. Laskominské.)

24 komentářů

  1. Tak se mi zdá, že jsme to s tím pátkem dobře vychytaly, že? My byli s mužem hned po poledni a bylo ještě slunko. Ale jsem diletant největší, po cestě jsem zjistila, že mám vybitý foťák. Vraždila bych :).
    No ale pochutnala jsem si opravdu dobře, to teda jo :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím:) S foťákem to je škoda, ale tu chuť si zažila a to je hlavní:)

      Vymazat
  2. Hezký zdokumentování! Vůebc si takovej festival nedokážu představit. Vlastně jo - jíst, jíst a jíst. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, spíš vychutnávat, vychutnávat a vychutnávat.) Menu jsou degustační, takže na zasycení to úplně není.)

      Vymazat
  3. Tohle jsou chvíle, kdy mě mrzí, že o víkendech v Praze nebývám...Ale mlsám tak nějak průběžně, takže :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tohle je jen jednou za rok, tak to by se vyplatilo v Praze být, ne? :) Tak třeba ten příští a třeba bude i hezky :)

      Vymazat
  4. Mňam, bych nevěděla, co tam ochutnat dřív, asi bych se hrozně přejedla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ještě že je to limitováno těmi kredity ... i tak mě dost bolelo břicho:)

      Vymazat
  5. Už se moc těším na zítra, jdu taky poprvé, tak uvidíme :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Závist, snad se na festival mrknu příští rok a také ochutnám něco mňam :-)... ten Kenwood je krásnej, ach ta cena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo, je! A kolik toho umí ... ale ta cena, no:)

      Vymazat
  7. To jídlo vypadá super. A cukrovou vatu bych si dala hned. :)

    Facebook

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super i chutnalo a ta vata ... ach, dala bych si ji znova, taky hned.)

      Vymazat
  8. Tak teď jsem dostala strašnou chuť na tu vatu! :D :)

    OdpovědětVymazat
  9. Prisit rok musim taky! Skvelej report! Dala bych si vsehno, cos mela ty. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba to ten příští bude zas o něco lepší, vata už bude úplně ve všem :D P.S.: Byli jsem na Komiksfestu pro děti, ještě jednou díky za tip, bylo to super (až na to počasí).)

      Vymazat
  10. My jsme byli letos podruhé a v neděli, kdy počasí opravdu nepřálo :( Po loňském slunečném počasí jsme si jídla pořádně nevychutnali a než jsme našli místo k sezení, jídlo bylo studené. Za mě to v neděli vyhrála vynikající Zelňačka (Farma Košík) a Topinamburový krém (Alcron), Mandarin favorit na plné čáře. Tereza

    OdpovědětVymazat
  11. Hola! I've been reading your site for some time now and finally got the
    bravery to go ahead and give you a shout out from New Caney
    Texas! Just wanted to tell you keep up the fantastic job!

    Review my web page; rainmaker solutions stephen seal

    OdpovědětVymazat
  12. Hello, I'm new to running a blog and internet sites in general
    and was wanting tto know how you got the "www" included in your web address name?
    I see your domain, "https://www.blogger.com/comment.g?postID=697821591206141394&blogID=5760027252487976946"
    has the www and my web address looks like,"http://mydomain.com".
    Do you know the easiest way I can change this? I'm using Wordpress.
    Thanks

    My weblog - Clash of Clans Free Gems

    OdpovědětVymazat
  13. Thanks very nice blog!

    Feel free to surf to my website :: great dentist North Miami Beach Florida

    OdpovědětVymazat
  14. Hey there would you mind letting me know which web host you're using?
    I've loaded your blog in 3 different internet browsers and I must
    say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good web hosting provider at a reasonable price?
    Kudos, I appreciate it!

    Feel free to surf to my homepage; gas heaters for the home (http://Www.Globalsurvey.Com.cn/baike/doku.php?id=plumbing_tips_that_can_save_you_a_fortune)

    OdpovědětVymazat
  15. I read this piece of writing fully concerning the difference of most up-to-date and earlier technologies, it's amazing article.


    Here is my web page: plumber in Melbourne, ,

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)