Stránky

Prague Design Week

Loni jsme to zažili s módou, letos nás to čeká v designu. Profláknutému Designbloku bude letos poprvé konkurovat Prague Design Week. Sice až o měsíc později, ale i tak je podle mě dobře, že se o podobnou věc bude snažit někdo nový. Pořadatelé akce, za kterou stojí šéfredaktor DesignMag.cz Ondřej Krynek, slibují zcela nový pohled na design. Nepůjde jen o prohlížení krásných věcí, ale také o bližší kontakt s jejich tvůrci, kteří se podělí o svůj příběh a odhalí zákulisí vlastního tvůrčího procesu. Na pražském týdnu designu, který se bude konat od 3. do 9. listopadu v Domě U Minuty na Staroměstském náměstí, se představí více než 50 tvůrců z České republiky i ze zahraničí. Těšit se můžeme na dosud neobjevené talenty i zavedené designéry, kteří ve své tvorbě neustrnuli, ale stále srší zajímavými nápady. A patřit mezi ně můžete i vy. Stačí do 9. září vyplnit online přihlášku a čekat na rozhodnutí kurátorů.)

Prague Design Week se uskuteční začátkem listopadu v jednom z domů na Staroměstském náměstí. 
A na stejném místě, ale o měsíc později, se bude pořádat designSUPERMARKET. Osmý ročník mezinárodního festivalu současného designu od 11. do 14. prosince představí více než 70 českých i zahraničních designérů a potěší nejen dospělé, ale taky děti, pro které připravuje kreativní prostor. Hurá.)

designSUPERMARKET se letos poprvé představí i v Bratislavě.

A tohle je dramaturgický tým v čele s Adamem Štěchem z Okolo, který v srpnu rozhodoval o tom, koho na prodejní designSUPERMARKETU uvidíme. Foto: FB festivalu
A takhle hezky a se stoly od Master&Master to na DSM vypadalo loni.

Ale než tohle všechno letos v listopadu a v prosinci vypukne, bude tu v říjnu 16. ročník Designbloku. I ten se zčásti bude pořádat v Domě u Minuty (Openstudio), Superstudiu bude letos v Grandhotelu Evropa a budově bývalé základní školy Mikulandská vedle Národní třídy. A téma je víc než potěšující: Dětství. Tak snad si ho všichni v týdnu od 7. do 12. října příjemně připomeneme. 

Vizuál letošního Designbloku

2 komentáře

  1. Dík za pěkné shrnutí! píšu si to všechno do diáře! letos bohužel na designSUPERMARKETU nebudu, ale to je život :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já o tom určitě napíšu report na blog:) Aby si na své přišli i ti, kteří akce nestihnou ...

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)