Stránky

Balet v kině

Představte si, že si uděláte hezký kulturní večer. Vyrazíte třeba na balet. Do Londýna, ale přesto budete v Praze. Jak je to možné? Nádherná baletní představení, která připravila Královská opera v Londýně, totiž budete sledovat v kině. Přenosy v HD kvalitě si od října můžete užít díky projektu Balet v kině, který uvede například Alenku v říši divů, Manon nebo Zimní pohádku. Křehkou taneční krásu zprostředkují plátna letenského kina Bio Oko, přes jehož web si můžete lístky zarezervovat. U mě to samozřejmě vyhrála ta holčička ztracená ve vlastním snu, na jejíž příběh v baletní verzi se půjdu podívat 16. prosince.

Baletní verze Alenky v říši divů od režiséra Christophera Wheeldona, foto: Royal Opera House

A když už je řeč o té Alence, musím zmínit ještě překrásnou knížku, kterou ilustrovala italská výtvarnice Manuela Adreani. Narazily jsme na ni s Domi v městské knihovně, ale přemýšlím o tom, že by to pro ni byl krásný dárek k Vánocům ...
Alenka v říši divů v podání italské ilustrátorky Manuely Adreani

Manuela má nádherný poetický styl, na který se moc příjemně dívá. Kromě Alenky ilustrovala taky třeba Pinocchia, Čaroděje ze země Oz nebo příběh o plavovlasé dlouhovlásce Rapunzel. A její krásné ilustrace se objevují i na tričkách, šatech nebo brožích. O své práci Manuela píše blog Butterflies in my tummy, kde jsou všechny její obrázky hezky pohromadě. A jestli ve vás zmínky o Alence vzbudily chuť zaplout do světa fantazie, zkuste mrknout na designové tipy inspirované jejím příběhem, které vás do něj pomůžou přenést.
Ilustrace Maneuly Adreani

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)