Stránky

Hello Kitty by Poketo. Playful & Minimalistic

Manželé Ted Vadakan a Angie Myung mají výtečný vkus a na sortimentu jejich kalifornského design obchůdku Poketo je to znát. Najdete v něm úžasné věci do bytu i krásné módní doplňky a teď nově také limitovanou kolekci Hello Kitty. Ted a Angie ji ve spolupráci s japonskou značkou Sanrio připravili u příležitosti 40. výročí slavného kotěte, které v roce 1974 navrhla designérka Yuko Shimizu. Dá se říct, že jde o takovou hravě minimalistickou Hello Kitty verzi pro dospělé. Třeba takové podtácky jsou ale skvělým kompromisem, jak slavnou kitty, na kterou má spoustu rodičů alergii, pustit bez sebezapření do kuchyně a udělat dětem (=holčičkám.) radost při stolování.  

Podtácky Hello Kitty z limitované kolekce navazují na zvířátkou edici. 
Obě verze stojí 28 dolarů a jsou vyráběny ručně v Jižní Koree, kde má Angie své kořeny. 
Do nové Hello Kitty kolekce patří i tenhle hrneček

Mým největším favoritem jsou ale tyhle sešity a pohledy
V Poketu je plno dalších krásných věcí. Některé už mám doma, po většině z nich ale zatím jen virtuálně koukám. Ted a Angie umí skvěle zkombinovat japonskou a korejskou hravost, americkou eleganci i skandinávskou čistotu a jejich nádherný výběr podle toho vypadá. Líbí se mi hlavně dětská kolekce a praktické doplňky do bytu, které se ovšem tváří jako malá umělecká díla. 

Do těchhle hrnků jsme se s Domi zamilovaly.
Moc se nám líbí i tohle švihadlo
I tyhle hrníčky vyrobené v Japonsku. 
Ten bronzový skvost je prosím otvírák lahví
Autorkou barevné dřevěné podložky je holandská designérka Alissia Melka-Teichroew, krerá ovšem žije v New Yorku, kde založila značku byAMT
Ale zpátky k dětem. Třeba ke quirky zvířákům od designérky Michelle Jewell. Na proces jejich ruční výroby se můžete podívat sem
Úžasné jsou taky tyhle didaktické kostky, které děti učí abecedu. 
Tohle mi ale přijde ze všeho nejúžasnější - kit na výrobu papírového
dioráma slavného dřevořezu Velká vlna na pobřeží Kanagawy, který v rámci série 36 pohledů na horu Fudži vytvořil v první polovině 19. století japonský výtvarník Kacušika Hokusai.
A to jsou oni - Ted Vadakan a Angie Myun, zakladatelé značky Poketo.

2 komentáře

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)