Stránky

Bára z HNST.LY na O bytech a lidech

Dlouho jsem je sledovala zpovzdálí, jen občas přidala nějaký tip. Třeba na funcionalistické bydlení Evy a Pavla z Nily nebo na designový byt Petra a Josefiny z Harddecore. Teď poprvé jsem ale přímo u zrodu. Pro web O bytech a lidech jsem pořídila rozhovor s Bárou Perglovou z HNST.LY. Povídaly jsme si o současném vršovickém bydlení, probraly jsme zkušenosti z Londýna a zabrousily i do Bářiny hluboké minulosti, kdy byla ještě studentkou... O fotky se postarala Adéla Ježková


Bára miluje staré kousky s krásnou minulostí, ale má slabost i pro designové ikony. Na fotce je stůl od Master&Master a křesílko Muuto.
A její byt je samozřejmě plný HNST.LY skvostů. Na poličce od Vojty Maliny jsou misky od Meyou-Meyo, smaltované mísy Falcon enamelware, tenkostěnná miska Woodys, která vznikla pro speciální HNST.LY kolekci a polomáčené pohárky od Niny. 
Jak vidíte, Báře ještě chybí postel. V rozhovoru se mimo jiné dočtete, co s tím plánuje dělat:)
Na další fotky a celý rozhovor se podívejte na web O bytech a lidech, jehož název není náhodný. Vychází ze stejnojmenné knížky, kterou v roce 1969 napsala historička umění Milena Lamarová. Najdete v ní všechno, k čemu se dnes tolik snažíme přiblížit - inspiraci skandinávským bydlením, obdiv k přírodním materiálům a hlavně důraz na individuální potřeby a pocity, které naše bydlení dělají tím jedinečným. K dispozici je jen v antikvariátech, ale určitě by stálo za to ji znova vydat. Je úžasná.



Milena Lamarová: O bytech a lidech

2 komentáře

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)