Stránky

Změna je podle židů vždy k horšímu. Jak to bude s novým Bydlením?


Můj oblíbený časopis Bydlení změnil vydavatele a plánuje tak nový kabát. Ušije mu ho Business Media, do jehož portfolia spadá například Moderní byt. Ochranná známka ale zůstává původnímu vydavateli Bauer Media, který ji opatruje už od roku 1979.

"Nové" Bydlení se mimo jiné zaměří na architekturu zahrad a dostupnější design, který si může dovolit širší čtenářské obecenstvo.

Já z něj mám pocit, že se trochu "zmodernibytovalo", což ale není divu, když ho teď tvoří redakce právě Moderního bytu. Bydlení jsem měla ráda pro těžko definitovatelnou blízkost, tak nějak to pro mě bylo čtení na míru. Teď se mi to zdá lehce odosobněné, ale třeba jsem jen zbytečně kritická. Uvidíme, jak to půjde dál.



V tomhle čísle mě každopádně zaujaly následující tipy a témata:

DĚTSKÉ KOBERCE

V sekci "aktuálně" jsem narazila na nový obchod s dětským nábytkem a doplňky www.designprodeti.cz, kde jsem se zamilovala do dětských koberců od holandské firmy Arte Espina:

www.designprodeti.cz

www.designprodeti.cz

GRAMOFON, KTERÝ STOJÍ ZA POZORNOST

V článku o návratu gramofonů mě mezi stylovými retro kousky zaujal odkaz na Iónófón od islandského designéra Jóna Helgi Hólmgeirssona (proč mají ty seveřané tolik ó?.) Jde o papírový gramofón, který si uživatel složí z jednotlivých kousků. Tím dokonale zjistí, jak funguje. Součástí je jednoduchý elektrický systém, který designové skládačce dodá zvuk. No, nevím, jestli by mi to šlo složit, a jestli by zvuk stál za to, každopádně to je nápadité a tak není divu, že ze skandinávie.

www.jonhelgiholmgeirs.com
www.jonhelgiholmgeirs.com 
www.jonhelgiholmgeirs.com

DÁMSKÝ KOUTEK

Článek o kouzelně krásných toaletkách, které každé ložnici vdechnou ženskou atmosféru. Právě si jeden takový koutek chystám zařídit. Chci v něm mít zelenou nebo blankytně modrou židli DSW od Vitry a bílý toaletní stolek z Ikey. A pak samozřejmě spoustu vůní, pudrů, líčidel a šperků - ještě mi není třicet, tak zatím převaží bižu, viz slova Lauren Santo Domingo .)

www.ellenscollective.com
nest.co.uk

www.ikea.cz

4 komentáře

  1. Ty koberce tam mají moc pěkné, aspoň vím, kam zamířím až ho budu vybírat do našeho dětského pokojíčku ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. No, a my zrovna teď koupili ikeáckej s motivem lesa. Pokojíček je ale velkej, takže možná stejně časem neodolám:)

    OdpovědětVymazat
  3. Bydlení už jsem roky nečetla - a přitom to byl první časopis o bydlení, který jsem kdy viděla, jelikož ho kupoval můj tatínek. Mám někde schovaný jeden výtisk z 80. let, ale zaboha ho nemůžu najít..

    Díky za tip na Design pro děti, našla jsem tam závěsné NAFUKOVACÍ svítidlo! Růžové! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten výtisk z 80. let chci vidět!!:)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)