Stránky

Toys by KLARA NADEMLYNSKA

Ne, ne ... módní designérka Klára Nademlýnská žádné hračky zatím nenavrhla. Inspirovala se jimi ale pro svou novou kolekci šperků Toys. Kovové přívěšky místy dozdobené barvou tak připomínají dětské hračky koníka, panenku a kočičku:  Zajímalo mě, co bylo impulsem k jejich vzniku: "Je to moje oblíbené téma, ráda se dívám na staré dětské hračky a někdy je i nakupuji po bazarech a antique obchodech. Chtěla jsem v této kolekci bižuterie něco veselého a roztomilého, ale v čistém a jednoduchém provedení," ukojila mou zvědavost návrhářka a já musím říct, že tuhle ideu kolekce dokonale naplnila.

Hravé šperky miluju a z kolekce Toys tak doslova šílím. Nejvíc se mi líbí panenka, protože mi připomíná ruské matrjošky, pro které mám slabost.) Pod obrázkem najdete fotky, jak přívěšky vypadají po realizaci. Naživo si je můžete prohlédnout v butiku Kláry Nademlýnské v Dlouhé ulici v Praze.



Cena náhrdelníku je 1990 korun a je shodná pro všechny tři motivy. Mimopražské určitě potěší, že hravou bižu lze zaslat i dobírkou. Zdrojem všech fotek je archiv Kláry Nademlýnské.
Koník
Panenka
Kočka

9 komentářů

  1. Panenka je pěkná, ale spíš než (pro mě strašlivou) matrjošku připomíná japonskou panenku kokeši http://www.japonsko-v-cechach.cz/jpc109-panenky-kokesi-jako-sberatelska-vasen-

    OdpovědětVymazat
  2. To máš asi pravdu .. .) Kokeši je krásná...díky za odkaz.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné, včetně těch (pro mě) masivních řetězů. Škoda že mám narozky až skorem za rok ... :o(.

    OdpovědětVymazat
  4. No, to mě taky hned napadlo, že mám narozky až v červnu:) Naštěstí si člověk čas od času může koupit něco sám pro sebe, jen tak, jen tak pro radost.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JO! To je svatá pravda, dyť už jsme velké holky, že?!? ... :o).

      Vymazat
  5. Milá Iri, vidím, že se tady u tebe schází vybraná společnost mých velmi oblíbených blogerů. Originální Zdeněk, zlatá Rosa a Ty...tady se mi moc líbí! ;-) A stejně tak se mi líbí hravá Klářina kolekce. Jsou to přesně šperky pro mou rozvernou duši i náladu. Takže že bych řekla narozeninovému skřítkovi o jeden třpytivý dárek?! ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vivi, to je výborný nápad. A pokud máš narozky dřív než já, tak Ti moc závidím.)

      Vymazat
  6. Ty jsou krásné, pro takovéto náhrdelníky mám slabost, škoda jen že stojí tolik :-)

    OdpovědětVymazat
  7. No, já nevím Ali, ale podle mě by to byl ideální svatební dar - neplánujete po návratu z Austrálie nějakou velkou událost, že bych potěšila nevěstu?:)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)