Stránky

Chtěla bych se narodit v Dánsku ...

... v rodině Krügerových, která už po pátou generaci vyrábí dřevěný nábytek. Po škole bych tak měla jasno, kam půjdu pracovat, nemusela bych komplikovaně kombinovat mateřství a práci a dělala bych to, co mě baví - podílela bych se na výrobě úžasných designových kousků, které jsou v duchu skandinávského stylu jednoduché a funkční. Rodinný podnik má ve svém portfoilu jen několik produktů, které postupem času dovedl k naprosté dokonalosti. Ikonou značky Brdr Krüger je servírovací stolek Tray Table, jehož desky lze zároveň použít jako podnosy. Nádhera:)
www.brdr-kruger.dk
www.brdr-kruger.dk
www.brdr-kruger.dk
Stolek se vyrábí v různých barevných variantách, se kterými si můžete pohrát zde. Já jsem si vysnila tyrkysovo-černou kombinaci:
Vpravo dole vidíte cenu - Tray Table pořídite za 455 eur (necelých 12.000 korun), www.brdr-kruger.dk
Díky rozmanitým variacím je stolek dokonale přizpůsobivý. Tyrkysovo-fialová kombinace z něj udělá trendovou ikonu, červeno-černá varianta zase elegantní solitér.
www.brdr-kruger.dk
www.brdr-kruger.dk
Ty krásné fotky nastylizovala švédská design bloggerka Emma Fexeus, která o průběhu focení napsala příjemný post. V něm mimo jiné připomněla, že firma je podepsaná pod výrobou znamé dřevěné opičky od dánského designéra Kaye Bojesena (já jsem se o ní teda dozvěděla poprvé.), kterou celá rodina vyrábí stále ručně u jídelního stolu. Emma se ptá: "Isn't that awesome?!" A já jen přikyvuju a představuju si, jak se svými skandinávskými předky sedím v krásném světlém pokoji s obrovskými okny a u dlouhého dřevěného stolu montuju opičky.)
Opička se vyrábí už od roku 1951, www.brdr-kruger.dk
A svou plavovlasou Domi, která narozdíl ode mě jako potomek skandinávských předků vypadá.), bych samozřejmě ukládala do kolébky vlastní značky Lulu Cradle:
Kolébku v roce 1963 navrhla dánská designérka Nanna Ditzel, www.brdr-kruger.dk
Houpací koníček Mokuba (japonský výraz pro "rocking horse") je taktéž z produkce rodinné značky. Pro Brdr. Krüger jej navrhlo japonsko/dánské design duo Takashi Okamura a Erik Marquardsen, www.brdr-kruger.dk

13 komentářů

  1. Krásně jsi nám to, opět, vybrala! Všechno je to tak hezký, že ani nedokážu určit co se mi líbí nejvíc! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já taky Oli, jsou to samé poklady:) Ale vzhledem k mým současným mateřským touhám asi nejvíc šílím z té kolébky. Tak jednoduchá a přitom tak krásná.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, nad kolébkou jsem se taky zasnila nejvíc :-)
      Ačkoliv stolek je taky fantastický.
      Ale přiznám se, že já bych se v Dánsku narodit nechtěla. Zato přijít na svět někde na malém tichomořském ostrůvku...hm, to by se mi líbilo. Jen ten design bude asi míň sofistikovaný. Nějaký ten bambus, trocha palmového listí a konec :-)
      Díky za pěkný článek :-)

      Vymazat
    2. :)) No je fakt, že počasí už zas tak atraktivní není. Příroda je ovšem krásná ...

      Vymazat
  3. Skvělý, stolek je nejen krásný, ale i praktický. Já bych chtěla v Dánsku také žít nebo na střídačku půl roku tam půl roku v Itálii :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky dobrý plán:) Jen bych Itálii vyměnila za Španělsko, ale až po tom, co přejde současná krize:))

      Vymazat
  4. Krásné kousky. Kolébka je teda obzvlášť nádherná. Pamatuji, že není tak dávno, co jsem taky vybírala kolébku. No ... zřejmě už naposledy :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Vyzera to vsetko super:) koliska je.krasna, aj s tou dekou by som ju brala:)

    OdpovědětVymazat
  6. Jo, ta deka se mi taky hrozně líbí:)

    OdpovědětVymazat
  7. Odpovědi
    1. :)) a zrovna Tvůj syn taky vapadá, že má skandinávskýho dědu.)

      Vymazat
  8. Mě už dlouho drží opice. Ta dřevěná!

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)