Stránky

CO, JAK, PROČ s Pavlou Maříkovou z FITMAMI

Udržovat se na mateřské v kondici není nic jednoduchého. Člověk kromě motivace musí najít také spolehlivé hlídání, což bývá celkem problém. Naštěstí pro všechny pohybu lačné maminky existuje program FITMAMI, při kterém maminky cvičí přímo s kočárkem. Návrat k předmateřským křivkám tak lze zahájit už brzo po porodu. Samotné cvičení se pak přirozeně zintenzivňuje s tím, jak vaše dítě roste a do cvičení se postupně samo zapojuje:)
S FITMAMI kromě hezčí postavy získáte také kontakt s ostatními maminky, se kterými můžete rozebrat (nejen) mateřské starosti, Facebook.com/FITMAMI
Geniální projekt vymyslela sympatická maminka dvou dětí Pavla Maříková, která se před mateřstvím věnovala fitness (mimo jiné v BBC vedla lekce pilates či body ballu). Kromě sportovní průpravy ale Pája vyniká také skvělými manažerskými schopnostmi, a tak není divu, že FITMAMI šlape jako hodinky. Více už v "CO, JAK, PROČ" prozradí sama Pavla:
Zakladatelka FITMAMI Pavla Maříková se svou Lili a Samíkem
Pája a Samík v akci, Lili už cvičí samostatně:)
A tady je přirozená blondýnka zachycená jako černovláska, ve kterou se na pár let proměnila.)
CO Tě přivedlo k myšlence založit FITMAMI?

Láska k pohybu, závislost na sportu a také vlastní potřeba:-) Když se mi totiž před pěti lety narodila dcera Lilianka, zjistila jsem, že možnosti sportování maminek jsou jen velmi omezené. Vždy musí řešit hlídání a upřímně - kdo dnes má babičku, která má neomezenou možnost hlídat, peníze na chůvu také vždy nejsou k dispozici a většina dětských koutků bere na hlídání děti až od tří let. Samotnou mne také příliš nebavily nudné procházky s kočárkem, takže jsem si jednoho dne řekla, proč neskloubit hned několik věcí dohromady a vytvořit něco příjemného a zároveň užitečného. Tedy udělat z obyčejné procházky kompletní fitness trénink pro maminky. Většina lekcí FITMAMI totiž probíhá venku, s kočárkem a kombinuje běh s kočárkem, posilování, cviky s dětmi i bez dětí, zařazujeme i různé hry a říkanky, tak aby celá lekce byla skutečně zábavná i pro děti:-)

JAK nejlíp se člověk po porodu dostane zpět do formy?

Přestože pohyb jako takový je naprosto nezbytný, bez úpravy stravy to také nepůjde. Ideální způsob hubnutí je tedy kombinace pravidelného pohybu a zdravé vyvážené stravy. Rozhodně nedoporučuji žádné drastické diety nebo experimentování s jídlem v době kojení.

PROČ si se jako přirozená blondýnka rozhodla být tolik let černovláskou?


To je dobrá otázka:) Asi proto, že si myslím, že mi tmavé vlasy celkem slušely a vlastně jsem si už ani nedovedla představit, že bych byla znovu blondýnkou. Ale já jsem člověk, který se změn nebojí a pokud se pro něco rozhodne, vrhá se do toho po hlavě - takže jsem se jeden den rozhodla a černé vlasy byly fuč ... A reakce okolí - 50/50 - jedni říkají, že mi to více slušelo jako černovlásce, druzí zase, že je to lepší teď ... Já se zatím lépe cítím opět jako blondýnka:-)

5 komentářů

  1. Potvrzuji, je to bezva cvičit venku v parku. Taky mě "fitmami" chytlo. Aspoň vím, kdo za tím stojí;-).

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímalo by mě, jaký je rozdíl mězi fitmami a strolleringem, takto mi to přijde to samé:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jaký je mezi nimi rozdíl, každopádně oba projekty spojuje stejná myšlenka.)

      Vymazat
  3. Jee, vy jste skvělé :) To by mě taky bavilo. No jsem tedy teprve u vybírání toho pravého kočárku a mateřství mě čeká cca za 2 měsíce. Ale už teď se těším a ráda bych poznala nějaké maminky se zájmem ve cvičení. Jo a ty cviky, do kterých jste zakomponovaly kočárky? Úžasné :)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)