Stránky

Wow! Instagram camera for real.)

Je to pár týdnů, co jsem se na Pinterestu kochala "oživlou" ikonkou aplikace populárního Instagramu. Tak strašně bych takový polaroid chtěla.) U fotek většinou nebylo info, zda se to už vyrábí, prodává a kolik to stojí. A tak jsem pátrala a zjistila, že autorem nápadu je italský designér Antonio de Rosa, který stojí v čele ADR Studia.
Retro polaroidy - dokonalá kombinace nostalgie a moderní techniky, www.adr-studio.it

To co vidíte na obrázku je koncept z loňského května, který se během dalších měsíců vyvinul do projektu Polaroid Socialmatic společnosti Socialmatic (založenou ADR Studiem). Ta dnes podepsala kontrakt s firmou Polaroid, která snový foťák pod názvem Polaroid Socialmatic™ Camera vyrobí. Těšit se na něj můžeme v první čtvrtině roku 2014. Yupí, yó!.) 
Polaroid Socialmatic™ Camera má mít WiFi, 3G a vnitřní paměť 16GB, www.social-matic.com

15 komentářů

  1. Chi, pěkná to hračička! By mě zajímalo, kolik bude stát. Já dávám přednost zrcadlu a za ušetřený peníz si raději koupím nový objektiv :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mužští odborníci to odhadují na "aspoň desítku".) Velice chápu, že pro šikovné fotografky to není, ale my instant girls, které chceme všechno hned, šílíme.)

      Vymazat
    2. Ale to mě by se taková hračička taky líbila, to zase jo! Já bych tipovala i víc, no necháme se překvapit. Každopádně si asi nechám zajít chuť, protože na nový "telátko" bude muset rozbít prasátko :-)

      Vymazat
  2. Tak to je opravdu krásná hračička! A ještě jsem ti chtěla napsat, že mi k tobě nejdou přidávat komentáře, někam mizí ....??? snad tento nezmizí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, ne, tenhle vidím:) To je zvláštní, že jiné mizely, až zmizely, snad se to teď zlomí.)

      Vymazat
  3. Ten termín "instant girls" se mi líbí :-) Pod to se podepíšu :-)
    A jinak hračka krásná, ale já se foťáků a focení bojím a mám z něj respekt. Nevím čím to, ale pokaždé mi z hlav focených "vyrůstá" nějaká tyč nebo strom. Někdo má zavřené oči, nebo mi odejde ze záběru a mě zbyde jen barevná šmouha... Prostě antitalent. O to víc všechny foceníschopné obdivuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No počkej, to stačí říct - zůstaň, nemrkej a máš po problému:)

      Vymazat
  4. Hezké :) Blbý je, že nejde jen o tu jednorázovou investici, ale ještě dokupování kazet a tak... navíc ty se do pár let zas přestanou vyrábět, že o ně nebude zájem tak to chce nakoupit stovky do komory, aby měl člověk vůbec možnost s tím fotit... hm ale jestli to má tak velkou paměť, asi bude možnost vyvolat si fakt jen to, co chceš a neplýtvat automaticky... zajímavě to vypadá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě to se mi moc líbí - ta kombinace retra a moderního digi.) A neumím odhadnout, zda o to bude zájem, nebo ne, ale tu aplikaci používá přece jen přes 100 mi. lidí, takže potenciál to rozhodně má:)

      Vymazat
  5. Teda zatím to vypadá jako reálná vizualizace, až to uvidím v reálu, uvěřím, ale nemá to chybu!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to tak a autoři sami upozorňují, že konkrétní vzhled i technické specifikace se od současných návrhů mohou lišit. Každopádně má jít opravdu o polaroid kombinovaný s dig. foťákem, tak uvidíme:)

      Vymazat
  6. To je nádhera, opravdu krásná věcička. Iri, moc děkuji za tvůj komentář na mém blogu, protože jsem díky tomu objevila tvůj nádherný blog, který je plný inspirace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší a s radostí Tě tady vítám:)

      Vymazat
  7. To já toužím po Polaroidu Z2300 :).Taky se na něj koukni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, koukala jsem a ano, vypadá taky super - navíc je dostupný už teď.) Díky za tip, Magi:)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)