Stránky

Jahody na sněhu

Když jsem byla malá, měla jsem sníh docela ráda. Teď mi ale tak akorát leze krkem. Obzvlášť v březnu. Když se ráno tou bílou břečkou brodíme s Domi do školky, mám ještě horší náladu než obvykle. Mrznu a trpím. Taky mám promočený boty a občas i kalhoty od Domčiných botiček, když dobíháme autobus (a to je docela často.)

A tak jsem si tyhle nepříjemná sněhová rána včera zpestřila jahodovým potěšením. Nebylo čerstvé, ale o to sladší:)
Jahodový čaj, jogurt a bonbonky z Marks&Spencer. Diář, obrázek a medvídek, kterého jsem v M&S koupila za 15 Kč!!!, slouží jen jako dekorace mojí nevzhledné pracovní plochy.
Jogurt byl krémový a nadýchaný - hotová pohádka. Rozpouštění sladkých bonbonů v puse je taky dokonalá slast a horký jahodový čaj oslazený hnědým cukrem taktéž přináší dokonalé chvilky. No a samozřejmě se mi líbí ty obaly (ten od jogurtu už je teda v koši:)

Za tři týdny ale jahodové potěšení jako kompenzaci chladných dní už asi nebudu potřebovat. Dnes ráno v metru jsem četla v Metru.), že samička krkavce v pražské ZOO snesla vajíčka, což je potvrzená předzvěst jara. "Jakmile krkavci u nás snesou vejce, všichni víme, že mláďata se vylíhnou do přívětivého jarního počasí. Je to neselhávající předpověď prověřená generacemi," uvedl pro Metro šéf Zoo v Troji Miroslav Bobek. Na modrých vejcích s červenohnědými skvrnami prý ptáci sedí přibližně tři týdny. Asi se na ně s Domi půjdeme mrknout  a vysondovat přesný termín.)
Kreslená předzvěst jara, www.profimedia.si

6 komentářů

  1. Po tvém zátiší mám chuť jít do Spenceru pro bonbóny a medvěda! :D Moc se mi líbí i diář! Taky už tu zimu nedávám, bože a zas sněží a dnes tak studený vítr, že zaleze až pod kůži! Brrr...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Snad už se to blíží ... Jinak puntíkatý Mammadiář (je tam spešl stránka rodina:)) je z Patagonie (www.darkysnapadem.cz).

      Vymazat
    2. Iri děkuji, děkuji za skvělý tip na supr obchod....krásný věci tam mají! :)

      Vymazat
  2. Nádhera, zvláště díky tomu jahodovému čaji mocně slintám:D a ty obaly, no comment krása! A předzvěst jara vítám víc než radostně:))

    OdpovědětVymazat
  3. Iri, hezké ráno, čajíček jsem si také zakoupila v Marks and Spencer. Je moc dobrý...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je:) A piješ ho bez cukru nebo s? jako i neslazený jde dobrý, ale s cukrem je to teprve slast:)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)