Stránky

Shooting Fashion Stars

Po dlouhé době jsem včera v práci zažila něco příjemného. Vyslali mě totiž na tiskovku k módní show Shooting Fashion Stars, která pravidelně představuje práci nadějných módních tvůrců. Odborná porota, do které zasedla třeba šéfredaktorka Elle Andrea Běhounková, ze 17ti přihlášených designérů a návrhářských dvojic vybrala čtyři nejlepší: 

Pavel Berky v kolekci Coming Out nabídne inspiraci romským prostředím, ve kterém vyrůstal. Modely se ale neponesou ve stereotypním duchu divokého kočovného života. Návrhář si z typických prvků této komunity totiž vzal jen kostru, kterou přetransformoval do současnosti. Myslím, že je opravdu na co se těšit.
Pavel Berky s modelkou v šatech z kolekce XY, za  kterou na veletrhu Styl-Kabo  získal ocenění  Top Styl Designer 2012, www.bvv.cz
Monika Přikrylová se nechala inspirovat tradičním mongolským oděvem, který ve své citlivé verzi předvede v kolekci Mongol. Typické barvy i materiály se prolínají s evropským pohledem. Inspirativní.)

Ukázka z kolekce Moniky Přikrylové, zdrojem je její FB
Subjektivně přiznávám, že nejvíc mě zaujal koncept Lucie Králové, která se v kolekci Ztraceno v překladu nechala inspirovat antickou architekturou. Překrásně sošné.
Kolekce Lucie Králové, www.rozhlas.cz
Velice roztomilé bylo designérské duo Miroslava Horká a Štěpán Růžička, kteří předvedou pánskou kolekci "Žít tebou" odrážející prvky moderního dramatu. Konkrétně jde o Čechovovo dílo Racek, takže pánové vplují na molo ve stylu ruské šlechty v pozadí severské scénérie. Poetické:)
Zasněný mladý šlechtic přemýšlí o komplikaci dnešních vztahů.) www.worn.cz 
Kolekce nadcházejících hvězd se předvedou ve čtvrtek 11. dubna v klasicistní hale Masarykova nádraží. Přehlídka se odehraje za jeho plného provozu, což podle kreativní ředitelky projektu Olo Křížové dodá show nový rozměr. To určitě jo - přehlídka bude krásně ozvučena.)) I když na akci nedorazíte, můžete si ji užít live díky streamování přes módní web iconiq.cz.

Součástí projektu je taky Shooting Fashion Stars Showroom, kdy se v pražských galeriích ve dnech od 8. do 14. dubna vystavují a prodávají aktuální kolekce designérů z letošního i předchozích ročníků. Shooting Fashion Stars v minulosti vyneslo na vrchol třeba uznávané designéry Jakuba Polanku nebo Pavla Ivančice.

Seznam prodejních a výstavních míst:


FIM Gallery, Havlíčkova 3, Praha 1 (od 10.00 do 20:00)

La Gallery Novesta, Elišky Krásnohorské 9, Praha 1 (od 11:00 do 19:00)


Shooting Fashion Stars je neziskovým projektem podporovaným hojným množstvím sponzorů, kteří milé novináře podarovali svými produkty. Já mám radost především z návrhářských kartiček:
Stylová taštička, ze které se vyklubaly ...
... stylová kolečka:)
Návrháře si schovám pro party s dress codem "fashion designer" (představuju si, že kolečka u večeře použiju jako jmenovky:)), ale u šampónu od Redken, řasenky Rocket Volume od Maybelline a laku na nehty tuším giveaway.)

8 komentářů

  1. Jéé, tak to mě mrzí, že mi zase ujde jedna super akce...:-(

    Mně se líbí všechno, nejvíc mě ale asi zaujal "mladý šlechtic" (i když pan model je sorry značně odpudivý...). Dané oblečení je ale podle mně s drobnými úpravami vhodnější pro ženy, nerada bych ho viděla na českém muži...:-)

    OdpovědětVymazat
  2. No, tak aspoň přes ten net. Taky budu koukat u počítače:) A vlastně máš pravdu, že oděv mladého šlechtice by vic sednul mladé moderní šlechtičně:) Bylo by zajímavý pánskou kolekci nafotit zároveň na obou pohlavích, ale to už určitě někdy někdo udělal.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirek To opravdu chcete vidět naše mladé muže pouze v hnědých,šedých nebo pro změnu černých manžestrácích?

      Vymazat
    2. Mirek.PS ještě na doplnění - pokud se zajímáte trochu o nastávajícím SFS tak ten zasněnný muž není šlechtic z kolekce žít tebou ale je to model ze zdařilé kolekce Negativ,která byla prezentována na lonské PFW.

      Vymazat
    3. Děkuju Mirku za doplnění, popisek opravím. A oblékání mladých mužů je na dlouhou diskuzi, ze které může vzejít mnoho dalších možností než jen přilehlý kalhotový kostým nebo manžestráky, hmm?.)

      Vymazat
  3. Ha, ha, tak jsem si teď pohrála s "kolečkama", která jsou všechna, ehm, dvakrát. Hurá, máme s Domi další pexeso do sbírky:) Ale jako jmenovky poslouží taky.)

    OdpovědětVymazat
  4. Móda je stejně zajímavá jako umění samotné, diskuze můžou být sáhodlouhé a nikdo vlastně nemusí mít pravdu. Nejlepší prověrkou je vždycky čas. Taky bych si přála, aby naši muži byli méně konzervativní, ale vidím to sama doma - černá, šedá, hnědá a modrá vedou. Přitom muž je člověk jinak velmi kreativní. Ale vidím naději v nové generaci, která nemá tolik iracionálních zábran... :-)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)