Stránky

Efekt lotosového květu

Každý týden si při generálním úklidu lámu hlavu nad tím, jak si uklízení zjednodušit. Přemýšlím nad tím už několik let, ale na nic jsem nepřišla. Vědci byli úspěšnější. Inspirovali se samozřejmě v přírodě, kde využili tzv. efekt lotosového květu. I když lotos vyrůstá v bahnitém jezírku, jeho květy jsou dokonale čisté. Jejich povrch je totiž chráněn miniaturními výrůstky, které odpuzují vodu. Ta tak z květů stéká pryč a bere s sebou i všechen prach a špínu. A přesně na tomhle principu funguje vynález století - Nano impregnace.

Lotosový květ
Funguje to tak, že ony miniaturní zázraky, které umí odpuzovat tekutiny, pomocí rozprašovače nastříkáte na svoji oblíbenou pohovku, křeslo, taburet a další potažený nábytek, ale taky na oblečení nebo boty. Kolem vláken ošetřeného materiálu se vytvoří neviditelný ochranný film, který zaručí odpuzovací efekt. Když se tak na sedačku rozlije třeba červené víno, stačí ho jen setřít pomocí vlhkého hadříku.

www.nano-concept.cz
Protože vše pracuje na přírodní bázi, ochranný film zaručuje prodyšnost, takže ošetřený materiál nezatuchá a neplesniví. A sprej je bez barvy a zápachu.) Nano technologie kromě látek a kůže ochrání také sklo, keramiku a kov, což využijete především v koupelně a kuchyni - pro mě skvělá zpráva:)

www.nano-concept.cz
www.nano-concept.cz
Povrch přitom nemusíte ošetřovat příliš často. Ochranný film odolá až deseti vypráním a ošetřená místa jsou i přes mechanické namáhání dlouhodobě chráněná.
Nano impreganci ocení i provozovatelé barů, kde židličky dostávají opravu zabrat, nejen od lidí.)
Článek vznikl ve spolupráci se společností NanoConcept, na jejímž webu získáte další informace.  

4 komentáře

  1. nano spreje pouzivam na vsechny boty driv, nez s nima vyrazim ven, ale asi zacnu impregnovat vsechno okolo .)

    OdpovědětVymazat
  2. Nano impregnaci používám taky skoro na vše i na své šité taštičky, tašky, kabelky, jen se hůře sháněla.

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, vy jste ale světaznalé. Já tuhle technologii objevila teprve nedávno. Mám se od vás co učit:)

    OdpovědětVymazat
  4. já jsem nedávno viděla video a nestačila jsem se divit!teď koukám,že to až taková novinka není,taky jsem nějak pozadu :))

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)