Stránky

Knoflíková válka

Vlastně spíš láska. Knoflíky mám ráda od dětství. Pamatuju si, jak mi babička švadlena vybrala ty nejkrásnější, připravila kus třpytivé látky a já je na ni přišívala ve tvaru koruny stromu. Vypadalo to moc hezky. Škoda, že už můj výtvor nemůžu nikde najít. Ale možná bych byla zklamaná a zas tak krásný to nebylo.) Z dětství si taky pamatuju obrázek šatů s výraznýma knoflíkama. Zahlídla jsem je v nějaké Burdě a vypadaly asi takhle:

Moc hezká fotka, jen se mi zdá, že ta slečna má nějak extrémně hubený lejtka.

Ale zpět k věci. Oprášila jsem svou vášeň ke knoflíkům a začala je znova schraňovat. Připravila jsem si pro ně speciální krabičku, se kterou mám velké plány. Zkrášlit svetřík, kabát i Domčina trička. Jenže k tomu se samozřejmě jen tak nedostanu, navíc mám několik vyšívacích restů, kterým se chci věnovat přednostně. Knoflíkama se tak zatím kochám nebo je nosím třeba na ruce.)

Prstýnek z CVRKu

Přála bych si z nich opatřit taky něco na krk a případně i na zeď.) A samozřejmě postupně rozšiřovat svou sbírku o další krásné kousky.

Návod tady.)

Obrázek od ilustrátorky Anne Quadflieg
No,  není tohle super cute?.) Látkové knoflíky Fox and Friends

Skvělý tip na knoflíkovou DIY gumičku.)

13 komentářů

  1. Ke knoflíkům mám taky velmi kladný vztah, naše rodina dokonce vlastnila továrnu na knoflíky! Takže dětství jsem trávila ponořená do krabic různobarevných plastových a perleťových koleček :-) Kde je jim teď asi konec :-( Ten DIY náhrdelník se mi moc líbí, hezká inspirace :-)
    Btw Iri, v nadpise je malý překlep ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No wow, Ali, to jsou ale zprávy! A už ji nemáte? Mohla si být knoflíková lady a mě by sis mohla najmout jako knoflíkovou creative hunterku.))

      Za upozornění na překlep díky, už je to opraveno.

      Vymazat
    2. Už bohužel ne, měl ji praděda a babi do toho taky nějak fachovala. V té době to byl hit, ale dnes když existují levné čínské ručičky, už bych se asi neuživila :-) No možná, kdybychom spojily síly, tak by z toho něco mohlo být, že by novej byznys plán? :-)

      Vymazat
    3. Až se příští tejden sejdem, popovídáme si o tom.)))

      Vymazat
  2. Knoflíčky jsou klasika :), ono těm levnejm čínskem ručičkám taky jednou odzvoní, spousta lidí už je z toho otrávená :). A máš pravdu, Iri, ty nohy jsou fakt divně hubený. Že by Photoshop? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Photoshop se mi nezdá, když je to spíš změna k horšímu.) Jedině, že by měla nějaký extra silný lejtka a někdo jejich zúžení krapet přehnal:) Ty jsi grafička, Ty to poznáš:)

      Vymazat
    2. No, po bližším prozkoumání musím bohužel konstatovat, že to bude nejspíš realita. Hubený nohy jsou fajn, ale tohle už hezký neni.

      Vymazat
  3. jaj .. zaspominala som si.. ja som sa tiez hravala s gombikmi.. bolo to pre mna viac nez poklad pre piratov na mori :D este stale mame doma slusne velku zbierku, aj tych poriadne velkych :)

    Keida

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K zachování sbírky gratuluju, skvělá příležitost, jak si z ní vytvořit třeba ten vintage náhrdelník:)

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty taky :-D, koukám, že toho máme dost společného. Koukni sem: http://barabasca-made.blogspot.cz/2013/04/knoflikari.html. Miluji staré originály :-). Zajímavé inspirace..

      Vymazat
    2. To je ale hodný strýček, krásný knoflíky Ti daroval.)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)