Stránky

Podzimní interiérový design je barevný, hravý a opravdový.

Možná to zní jako klišé, ale je to tak. Po chladném minimalismu na konci 90. let přes přírodní interiéry a černo-bílé a pastelové tóny jsme se v interiérovém designu dostaly zpátky do reality. Ta je sytě barevná a živočišná. 

Nic nemusí být až tak moc dokonalé, hlavně ať je to příjemné na pohled i na dotek. Firmy uvolnily designérům ruce, ti uvolnili svou mysl a výsledkem jsou přirozené kolekce plné organických tvarů a výživných barev. 

Žádný stres, hlavně ať nás to baví. Ráda bych takhle přistoupila i ke svému životu, ale to bych nemohla dělat tuhle kruto-přísně vážnou práci. Za dobrou náladu se ale člověk nenají, že?.) 

Ale zpět k věci. Těšíte se na podzimní designovou přehlídku? Tady ji máte:)

1) Marimekko

Finská značka našla inspiraci v podzimním skandinávském počasí. Designérka Aino-Maija Metsola stvořila akvarelové malby znázorňující déšť, mlhu či vítr, které pak formou potisků zdobí novou kolekci látek a jídelního servisu. O tom, jak ji inspirovaly vlastní fotky a zážitky si můžete přečíst tady


Marimekko


2) iittala

Ve Finsku zůstáváme i se značkou iittala. Ta se zhlédla v módě, které vládnou kabelky a tašky z plsti. Pro módní svět je stvořily dvě sestry z Polska, které stojí za značkou Goshico. Designér Harri Koskinen stvořil tři varianty tašek Meno, které pojmou dokumenty, časopisy nebo můžou sloužit na třídění odpadu.

Tašky Meno bude v Čechách od podzimu prodávat firma Designor


Taška Meno ve společnosti nové lampy Leimu a úložných boxů Vakka, FB iittaca
3) BoConcept

Nová kolekce dánské společnosti je ve znamení dřevěného dekoru, tmavých odstínů a hravých doplňků. Zaujaly mě hlavně dřevěné krabice z bambusu, které elegantně schovají všechno, co je potřeba, a zvířecí svícny.


BoConcept

4) Designers Guild

Britská značka, která svým zbožím uspokojuje poptávku po luxusním vybavení interiéru v oblasti látek, tapet, doplňků i nábytku, se letošní podzim rozhodla osvěžit sytými tóny modré, zelené a fialové. Aby i městský člověk ucítil dotek přírody. 

Designers Guild

5) Bloomingville 

A pětici dnešních ochutnávek uzavřeme návratem do Dánska. Značka, která vznikla teprve v roce 2000, vidí letošní trendy jasně. Její podzimní kolekci vládne měď, zlato, mramor a geometrické tvary. 


Bloomingville

10 komentářů

  1. nejvíce mě zaujalo marimekko a pak křesílko s kožůškem na poslední fotce:) do toho bych si sedla a vypila si nějaký dobrý čaj z akvarelového hrníčku:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, Marimekko válí. Dělají to s citem a je to znát.)

      Vymazat
  2. Marimekko jsem obdivovala nedávno, líbí se mi moc. Stejně tak BoConcept i Bloomingville. Ale nejvíc se mi líbí fotka pokoje s taškou Meno. Ty modré doplňky mě fakt baví. Modrá mě pořád drží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ta je moc pěkná fotka a dobrá je prostě dobrá a tuhle sezónu obzvlášť.)

      Vymazat
  3. Nádherný kousky! Křeslo od Bloomingville, zarámovaná grafika od téže značky, industriál lustry od Cushions (a nebo od jiné značky, ale maj je na obrázku:) ), potisky od Marimekko - to je můj výběr :). Jen ty potisky bych brala někde, kde v zimě neni pod nulou, celý byt v modré by u nás v zimě způsobil, že bych za chvíli ladila do počtu a byla z toho stejně promodralá. :)
    Super výběr, díky!

    OdpovědětVymazat
  4. Já hrozně nutně potřebuju něco od Marimekka. Asi půjdu vyloupit banku:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Tak hlavně by Designor mohl třeba tu novou kolekci zařadit do prodeje:)

      Vymazat
  5. Pro mě se letos nevíc vyšvihli Fini - tj. Marimekko a Iittala palec nahoru!

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)