Stránky

Dokreslovánky

Minulý týden jsme zatoužila být znovu studentkou. Ale ne ledajakou. Studentkou nějakého tvůrčího oboru. Takže studentkou, kterou jsme nikdy nebyla.) Stalo se to tak, že jsem se potkala s Lindou Retterovou, aby mi předala její domalovánky Dokresli (s Domi už jsme je překřtily na Dokreslovánky.) Daly jsme si sraz před vchodem UMPRUM, ale když jsme se sešly, Linda si vzpomněla, že dokreslovánky nechala v ateliéru. A tak jsme se vydaly dovnitř. Varovala mě, že se nemám na co těšit, protože tam prý je stejná zima jako venku. Politovala jsem ji, ale ona to nesla statečně, že snad brzo začnou topit nějak víc. Tak snad bude studentům tvůrčích oborů brzo teplo.)

Už před vrátnicí mě upoutala výloha plná art knížek. Prodejní místo bylo zrovna zavřené, ale určitě se pro ně vrátím:) No a pak už mě vlastně upoutalo úplně všechno. Připadala jsem si, jako na pokračování Designbloku.) Krásné prostory plné autorského umění. Nechtěla jsem Lindu moc zdržovat a tak jsem rychle cvakala, co mi zrovna padlo do oka. Chodbu, nasprejovanou kočku i spěchající Lindu s batohem na zádech.

Interiér Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze

Po mnoha a mnoha schodech jsme se dostaly k jejímu ateliéru, ze kterého jsem byla opět paf. To musí být úžasné, když se tam všichni sejdou, a pospolu tvoří.) Kdybych chodila s Lindou do "třídy", navštěvovala bych Ateliér filmové a televizní grafiky. No jestli ti, co tam učí, jsou stejně vtipní jako ti, co napsali text k oboru na webu školy, tak to tam musí být jedna velká zábava.)


Linda a její ateliér

No a teď už k samotným dokreslovánkám, které jsou naprosto úžasné. K dispozici je modrá a červená verze, takže jsem pro jistotu vzala obě. Samozřejmě jsem koketovala s myšlenkou, že bych je dala Domi až k Vánocům, ale myslíte, že jsem to vydržela? No, ne no.)


Dokresli by Linda Retterová
Domi má ráda, když vybarvujeme nebo kreslíme společně, takže se právě díváte na výsledek týmové práce.) 

10 komentářů

  1. Na UMPRUM chodím pravidelně už několik let na jejich závěrečné semestrální práce a Ateliér filmové a televizní grafiky je můj nejoblíbenější. Mívají vždycky nejvtipnější a nejkrásnější výstavu. Na ten další musíš jít se mnou! Teď jsem se rozhodla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá reportáž! Díky! :) Úplně si představuju, jak ses tam cítila :)

    OdpovědětVymazat
  3. to je tak roztomilé!! Na Umprum jde teď moje kamarádka, která to tam zkoušela snad pětkrát na malbu, jsem hrozně ráda, že jí to vyšlo! a vypadá to tam přesně, jak jsem si představovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jí moc gratuluju, dostat se tam, musí být úžasný pocit:)

      Vymazat
  4. To je super fotoreportáž Iri :) Trošku na mě z fotek padla nostalgie, interiéry mi připomněly staré ateliéry ČVUT (architektura), kde jsem ještě před pár lety chodila :)
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat
  5. Jo krásné to byly časy studentské :-) Já takhle chodím za manželovým strýcem do ateliéru v Havířově a je to moooc náramné, oči neví kam kouknout dřív :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek!! :)

    Zvu Vás na svou giveaway: KLIK

    OdpovědětVymazat
  7. Reportaz super, ale vase domalovane domalovanky jsou jeste lepsi. :)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)