Stránky

Nahodilý styling

Občas se mi stane, že úplnou náhadou narazím na dokonalou vizuální harmonii. Stačí k tomu zajímavá věc, souhra barev nebo dobře namířený svit slunečních paprsků. V takových chvílích pak vidím esteticky krásné zátiší, které nevytvořila žádná stylistka, ale obyčejné okamžiky všedního života. Teď naposledy se mi to stalo při čekání v bance, kde jsem na lavici položila síťovku se starýma knížkama a lahví vína, které jsem si odnášela z práce. Když jsem stála u přepážky, otočila jsem se, abych zkontrolovala, že taška je na svém místě. A najednou jsem to uviděla. Barevnou harmonii síťovky a světle zelené trávy na obalu jedné z knížek umocňovalo sluníčko, které do budovy pronikalo skrz prosklenou stěnu. Paní úřednice si asi myslela, že jsem cvok, ale já tu krásu honem musela vyfotit.)


Po vyřízení záležitostí v bance jsem se přesunula do Telefónicy O2, kde jsem si čekání v poměrně dlouhé frontě zkracovala prohlížením a upravováním čerstvé fotky. Zamrzelo mě, že láhev vína zůstala v obalu, a tak jsem jí zkusila vyndat, a náhodnou fotku nenáhodně zopakovat. No, už to nebylo ono, ale láhev bez obalu každopádně vyzněla o něco lépe.


A podobně vznikla i třetí fotka z mé vlastní kategorie nahodilého stylingu. Seděla jsem u stolu a zapisovala první letošní plány do zápisníku od Lindy Retterové, který jsem pořídila na akci UMPRUM SHOP. Potom jsem ho zavřela, ledabyle odhodila a najednou si všimla, že vedle mého obrázku, co jsem kreslila k postu o metrech, vypadá moc hezky. Přidala jsem k nim ještě kulturní diář z Papelote, iPod, který tak po letech konečně našel využití.), fix a propisku. Chtěla jsem poprosit mou lásku, ať mi tu kompoziční nádheru cvakne profi.), ale to by bylo na dlouhé přemlouvání, a tak to opět musel zvládnout můj věrný iPhone.


Strašně ráda bych strávila den po boku nějaké profi stylistky, abych se podívala, jaké triky a kouzla tyhle královny estetiky ovládají. A možná by k tomu stačilo zaskočit na návštěvu k Renatě z blogu Kokino Home, jejíž fotky mi občas doslova berou dech. A krásné věci z jejího e-shopu taky.)

Dechberoucí fotky od Čáryfučky z blogu Kokino Home

8 komentářů

  1. Tohle mě moc bavilo a poznávám se v tom, jak nutně potřebuju okamžitě něco vyfotit a přihlížející občas zvedají obočí a ani nechci vědět co se jim v tu chvíli honí hlavou! :))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, přesně tak:) Chce to v pravou chvíli vytáhnout cedulku: Jsem blogerka:)

      Vymazat
  2. Našla jsi to naprosto skvěle! Já mám tahle nahodilá zátiší nejraději. A souhlasím s tím, že Renča je královnou stylingu. Na okolní přihlížeče už jsem si zvykla a dokonce jsem se naučila je nevnímat. Už mi dokonce nevadí ani jejich přímé pohledy do objektivu. Tvůj styl mám ráda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Baru a závidím Tvou schopnost zvědavé okolí nevnímat.) Já si z něj furt dělám hlavu:)

      Vymazat
  3. Tie fotky sú skvelé, vôbec nič im nechýba. Zbožňujem tieto náhodné kompozície, ktoré nám bežný život prinesie a zápisník tiež nemá chybu!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Mně to fakt baví a tu druhou fotku rozseknutou stylovými botkami zbožňuju,úplně ji vídím v nějaké popart grafice :-) Míla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, děkuju:) A musím říct, že tyhle boty stejně jako síťovka patří mezi extrémně fotogenické věci, hned bych si jejich fotogeničnost občas s radostí vypůjčila.)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)