Stránky

Něžné ilustrace od Emmy Leonard

Víte co mají společného časopis Elle, televize MTV a značka aut Mitsubishi? Dobrý umělecký vkus. Spolupracovali totiž s australskou ilustrátorkou Emmou Leonard, jejíž něžné ilustrace jsou neuvěřitelně krásné. Tvorba Emmy je mi blízká, protože stejně jako já nejčastěji kreslí holky. Často mají melancholický výraz a smutné oči. Když je ale něčím potěšíte, ve vzácných případech vás odmění jemným úsměvem. Ale ne moc často. Emma žije v Melbourne a své křehce krásné ilustrace vytváří pomocí klasické i digitální techniky. 

Z osobního portfolia Emmy Leonard: Tender to the Blues
Emmina práce pro loňské květnové vydání časopisu Madison Magazine u příležitosti Dne matek

Beauty editorial pro Laviva Magazine

Emmu a novinky z jejího osobního i pracovního života můžete sledovat na jejím blogu, krásné ilustrace pak zakoupit přes Etsy. Plakáty ve velikosti asi 20x25 centimetrů vyjdou na zhruba 800 korun. A díky zahraničním blogům o bydlení a designu se taky můžete podívat, jak Emma bydlí. Samozřejmě krásně.)

Emma ve své pracovně v roce 2011, kdy jí bylo 27 let, a vedle své tvorby ještě částečně pracovala v jednom módním řetězci. Foto: Mishy Lane pro The Finders Keepers
A tady už je Emma v roce 2014. Věk: 30 let, povolání: ilustrátorka.) 
Emmin interiér do velké míry zdobí její vlastní ilustrace. Foto: Julia Atkinson pro Studio Home
A na závěr rada pro začínající ilustrátory od Julie Atkinson z blogu Studio Home, která s Emmou vedla rozhovor: "Vemte svou uměleckou kariéru do svých rukou. Založte si vlastní web, začněte své ilustrace prodávat online a buďte aktivní na sociálních sítích - nikdy nevíte, kdo vás může sledovat, a nabídnout vám velkou příležitost". 


V případě Emmy byl rozhodující moment, kdy si její práce všimli lidé z umělecké agentury The Jacky Winter Group. Výsledkem byla rostoucí spolupráce na projektech pro časopisy a různé značky. Komerční zakázky se ale stylem často lišily od její osobní tvorby, kterou Emma nechtěla opomíjet. Zarezervovala si tak místo v No Vacancy Gallery, kde třeba v roce 2012 představila soubor ilustrací s názvem East of the Sun, West of the Moon.


Obraz Do Not Weep z projektu East of the Sun, west of the Moon.

6 komentářů

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)