Stránky

Hravé a útulné bydlení Donny Wilson

Britská textilní designérka Donna Wilson na sebe upozornila začátkem nového tisíciletí super cool pletenými zvířátky, které byly součástí její závěrečné práce na londýnské Royal College of Art. Od roku 2003 návrhářka provozuje vlastní studio, přes které nabízí deky, polštáře, keramiku, plakáty a další doplňky do bytu navržené v originálním hravém stylu plném barev. Její věci se z velké části vyrábí ručně a v Británii - Donna chce podporovat tradiční řemeslné techniky a lokální výrobu. A jak vypadá její londýnský dům? Podobně jako její tvorba. Je hravý, útulný a díky vlastním doplňkům a kouskům od kamarádů designérů je dokonalou přehlídkou současné britské tvorby.


Donna se svým mužem Jonem a jejich synem Elim, foto: Rachael Smith pro Telegraph

Autorem skleněných lamp je Michael Ruh, vzadu na křesle vidíte pleteného lišáka, foto: Rachael Smith pro Telegraph

Pokračování kuchyně, u které se mi líbí ostrůvek se dřezem. foto: Rachael Smith pro Telegraph

Obývák bych popsala jako typicky britský - hodně ilustrací a vlastních kousků. Většina jich je od Donny včetně toho krásného pufu pro SCP, hodiny Spectrum navrhnul její muž Jon Almond pro Habitatfoto: Rachael Smith pro Telegraph
V "upleteném" pokojíčku spinká malý Eli, foto: Rachael Smith pro Telegraph

Další fotky plus text od Rachel Leedham najdete na blogu Donny a také v článku pro Telegraph, který fotoreportáž připravil. Já za ni moc děkuju, protože to je pro mě krásná inspirace a zároveň taky popostrčení si od Donny konečně něco pořídit. Rozhodování je ale těžké. Nabídka je široká a většina věcí krásných. Ať už jsou to látky, roztomilé polštářky, nádherné deky, vtipné zvířátkové šály nebo hravá keramika. Cena odpovídá vysokému podílu ruční práce, ale Donna myslí na všechny, a tak vytvořila i kategorii "£25 and under", ve které najdete spoustu dostupných věcí v jejím krásném designu. Ten je ovlivněn skotskou přírodou, ve které Donna vyrůstala, a také vlivem její babičky. Právě ona totiž Donnu učila kreslit a malovat ...


Šálu, čepici, rukavice, deku, polštářek i látky najdete (a zakoupíte) na webu Donny Wilson
 A tady už je o něco reálnější výběr ze sekce pod 25 liber. Sešity musím mít.), hezká páska se hodí vždycky, vtipná utěrka taky, kočičí hrnek bych si asi dala do pracovny na tužky a ty dva talíře si jdu tajně/veřejně přát přes Dejmidarek.cz:)

13 komentářů

  1. Hodně barevné a milé, to se mi líbí :) Přidávám blog do seznamu četby, díky Iri :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač:) Myslela jsem na Tebe, že se Ti to bude líbit.)

      Vymazat
    2. Už mě máš "v oku" :)

      Vymazat
  2. Hezký! Ten "lesní" pokojíček se mi moc líbí:-). Ahoooj, Iri;-). P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Pěťo:) A lesní pokojíček je krásný, je jasné, že maminka, která se proslavila pletenými zvířátky, musela svému dítku pletený pokojíček zařídit.)

      Vymazat
  3. To je roztomilé :) - pletené a šité hračky jsou nej :)

    OdpovědětVymazat
  4. Bydlí krásně, tvoří krásně...ono to jde ruku v ruce :)).

    PS: Obláčková deka je musthave!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta je krásná, škoda, že neni i v té mini verzi.

      Vymazat
  5. Libi se mi ty lampy a lisakama nikdy nepohrdnu! Hezke a barevne bydleni!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty lampy jsou nádherný .. ale koukala jsem na ně, že jedna stojí kolem tisíc liber:/ A s liškama/lišákama to mám stejně:)

      Vymazat
  6. tenhle styl se mi moc líbí, barvičky, různé motivy a vzory zajímavě sladěné a nakombinované, je vidět, že tam bydlí někdo, kdo se vyzná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně, kdybych mohla, nechám si od nich zařídit byt.)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)