Stránky

Pravé versus dočasné.

Řeč je samozřejmě o tetování, které je tak moderní, že ho mají skoro všichni. I já.) Rozhodně se mi ale nestalo, že bych s jedním hned zatoužila po dalším, tak jak mě o tom všichni přesvědčovali. Naopak. Tu strašnou bolest už nechci nikdy zažít. Pak se ke mně ale dostaly dočasné tetovačky, kterými jsem především chtěla udělat radost mojí Domi a sestře Anežce. Ani jedna žádné tetování samozřejmě nemá, ale vynahrazují si to, jak můžou. Domča neustále žadoní o žvejkačky/jogurty s obtisky a Anežka si zase od svých výtvarně nadaných kamarádek ráda nechává něco kreslit na ruku nebo rameno. Když už se potřebují takhle krášlit, tak aspoň něčím, co neničí kůži. A tak jsme jednou otevřely schránku a v ní byla obálka s tetovačkami od Tatuu.cz.

Líbí se mi jejich krásné motivy od talentovaných ilustrátorů a taky netoxické složení na bázi rostlinného inkoustu. 

Make ti happen od Kelly Carámbula
Peříčko od Jen Mussari
Králíček od Lisy Congdon
Funny hodinky od Julie Rothman

Ze dvou várek, co dorazily, jsem vyfotila jen tuhle a hádejte, kterou z tetovaček jsem si dopřála já ... 
Šťastný terč od Marca Johnse. Na fotce vidíte moje milované comicsové plavky, které jsem po letech vyštrachala ve skříni. 

Zatímco pro děti a puberťáky je dočasné tetování skvělá zábava, pro nás dospělé zase může fungovat jako náhled, jak se nám bude líbit to opravdové. Já jsem si tak například vyzkoušela, že by se mi další tetování na rameni hodně moc líbilo. Ale uvidíme, jen co si totiž vzpomenu na provedení toho prvního, cítím ostrou bolest.) 

To je ono. Moje vytetovaná kočka Inés podle fotky, kdy byla ještě kotě. Tetování je staré šest let a začínám poslouchat, že bych si ho měla opravit. No, moc se mi do toho nechce.)

18 komentářů

  1. Nejdřív musím říct, jak krásně jsi hubená (dneska večer budu cvičit víc než jindy a večeře nebude :D)! :* A pak k tetování. Mám dvě. Obojí úlet jak hrom z let, kdy jsem ještě neměla rozum. S jedním už jsem byla párkrát na laser a ono jak tak vybledlo, tak mi i přestalo vadit a zatím si ho teda nechávám ve světlém provedení! Druhé neřeším, není vidět, je o kousek níž ne Tvá Inés. Ale na své dočasné od Tatuu se strašně moc těším a jsem si jistá, že si ještě další pořídím a zdá se mi to jako velmi dobrá alternativa k tomu opravdovému, protože já jsem hrozně proměnlivé povahy a každou chvíli mě baví něco jiného! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow, ještě o kousek níž než má Inés.) A jinak máš úplmou barvu, ty motivy jsou krásné, a je jich tolik, a jejich krása se v našich očích taky průběžně mění ... no prostě dočasné tetovačky jsou v tomhe ohledu skvělé:)

      Vymazat
  2. Teování je rituál :) stejně jako porod - bolest k tomu patří. Člověk si to musí prostě zasloužit.
    Inéz je náhodou boží!!
    Já mám už deset let basový klíč mezi lopatkama a v zimě budu rozšiřovat vlaštovkama a květy do půli zad :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm .. to bude krása a taky bolest.) S bolestí u porodu zkušenost nemám, protože jsem měla císaře, ale asi to bude ještě mnohem horší než nějaká kočka na břiše:)

      Vymazat
    2. kočka u pupíku nebo jizva po císaři je asi stejný eňo :))

      Vymazat
    3. Nooo, rozdíl je v tom, že císař nebolí při tom, ale až potom.)

      Vymazat
  3. Mám tetování 4, ani jednoho nelituju, jsou to moje "stigmata", ale bolela teda jako čert. Nicméně - to prostě k tomu patří, jak píše Eva nade mnou.
    Každopádně tu kočičku sis musela "užít", to musel být mazec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ... to stínování její srsti. Brrr. Hrůza to byla:) Zpětně jsem si říkala, že jsem měla nechat udělat menší a nevybarvenou, ale zas je tak krásná. A čtyři tetování .. hmm, trošku závidím:)

      Vymazat
  4. také krásne bruško......pokazené....podľa mňa...:(
    to druhé....AK!.....si poriadne rozmysli.....teto aj odteto strááááášne bolí,
    a mať za 20rokov mačičku na bruchu by som ja určite nechcela...len môj názor,
    veď je to tvoje telo....:) držím palce a si veľmi pekná!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a rozmyslím ... ale za kočkou si stojím. Je to moje vzpomínka na ni a i po těch šesti letech se mi pořád hrozně líbí.

      Vymazat
  5. Inés je překrásná! Přesně typ tetování, který se mi líbí (a nakolik můžu soudit, tak k nositelce krásně bezvadně sedne) :) Momentálně taky o něčem uvažuju, ale pořád se nemůžu rozhodnout. Nejsem si úplně jistá, jak budu snášet samotnou proceduru, tak abych pak nezdrhala tatérovi ze židle :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za chválu na Inés:) A co se týče procedury, bolet to bude, ale na zdrhnutí to určitě není.)

      Vymazat
  6. Iri, předně hlásím, že nový vzhled blogu vypadá skvěle! A tetování ... to holt musí mít svůj význam a člověk by si za ním měl stát, jinak nemá smyl. Já mám tetování tak dlouho (16 či 17 let), že už si tu bolest ani nepamatuju. Taková ta vytetovaná srdíčka a motýlci apod. mě fakt neberou. Chystám se na novou kérku měsíc, jenže to, co jsem původně chtěla, resp. kam jsem to chtěla, mi tatérka vymluvila. A tak to nechávám uzrát až se definitivně rozhodnu, kam novou ozdobu umístím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju a s tetováním máš určitě pravdu. Na srdíčka a motýlky je právě skvělé to dočasné.)) A teda zajímalo by mě, co sis přála ... :)

      Vymazat
    2. No ona mi ani tak nemluvila motiv jako to místo. Chtěla jsem vnitřní stranu prostředníčku pravé ruky, ale než tam mít za pár měsíců jen černý flek a nebo chodit pořád na korekci, tak raději nic. A motiv resp. tetovaný předmět je u mě asi víc než jasný :-) To, co držím denně v ruce a doufám, že ještě hodně dlouho držet budu. A až se mi ty ruce začnou třást, budu používat stativ :-D

      Vymazat
    3. Jo takhle, tak to asi měla pravdu.) A držím palce, ať se Tě Tvá vášeň takhle pevně pořád drží a přináší Ti radost. Mně ta moje trošku ničí, ale nemůžu bez ní žít. A teď nemyslím Inés:)

      Vymazat
  7. Ahoj taky mám 4 stále tetování.A jedno jetje nepovedené tetování z mládí a přemýšlím jestli si ho nechat předělat a nebo odstranit koukala jsem třeba tady že se to dá odstranit laserem a cenový to vyjde tak na stejno jestli předělat nebo odstranit tak váhám. Jinak máš pěkné originální tetování počítám že návrhy sis dělala sama. Jaký máš nazor na odstranění tetování diky

    OdpovědětVymazat
  8. Ahojte, hezký příspěvek. Početl jsem si, opravdu. Momentálně řeším jiné problémy a to s vlasy. Takže si nechávám nějaké nastřelit, jinak by to byla bída. Tohle jsem nakonec vybral, tak snad to nebyla chyba. Dám vědět, jak to dopadlo.
    Petr Pirošek
    Doufám, že nepřijdu domů horší, než teď... :D

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)