Stránky

Famille Summerbelle

Nevím, jestli by to v reálu klapalo, ale moc bych si přála vést rodinnou firmu. Ti nejbližší jsou si stále nablízku a kromě rodinného pouta je spojují také společné plány a budoucí cíle. Svět je mi důkazem, že to fungovat může. Třeba v Londýně, kde rodinnou firmu založili manželé Julie Marabelle a Simon Summerscales. V portfoliu jejich značky Famille Summerbelle, jejíž název vtipně kombinuje příjmení obou zakladatelů, najdete krásné plakáty, tapety, papírové doplňky, utěrky nebo třeba polštáře. Autorkou ilustrací  a motivů je Julie, která vystudovala výtvarné umění v Paříži a scénografii v Londýně. Simone, který má dlouholeté zkušenosti v reklamním oboru, má na starost veškeré obchodní záležitosti. Jejich značka je dnes globální, ale začátky byly prosté - vyráběli zkrátka to, co chtěli mít sami doma. A v tom pokračují dodnes. A stejně jako před lety jim záleží na tom, aby jejich věci byly nejen krásné, ale také etické a ekologické. Proto vznikají ve Velké Británii nebo ve Švédsku za využití recyklovaných papírů, netoxických barev a dřeva z udržitelných lesů. 

Nejdřív mě zaujaly krásné plakáty ... třeba ten s mapou světa (54 eur - asi 1500 korun) Styling: Mokkasin
A pak hned tyhle dva -  Maximilien le magicienLudo le lapin, každý za 48 sur (1320 Kč).
A ve stejném motivu jsou k mání i hrníčky, každý za necelých 15 eur (asi 410 korun).
Tapeta Manhattan od Famille Summerbelle, role o rozměru 10.05m x 52cm vyjde na 1485 Kč
Tapety vyžadují větší rozhodování, ale krásné utěrky, těmi si můžete udělat radost třeba hned. Tyhle dvě dostanete v jednom balení za 24 eur - 660 korun.
A všechny ty krásné polštáře ... zrovna jeden potřebujeme do dětského pokojíčku a mě je jasné, že z králíka na jedné straně a kouzelníka na druhé (50 eur) by Domi byla hotová. Moc se mi ale líbí i old school motiv s názvem ...
... Dressing Up. Ten je sice o 12 eur dražší, ale taky větší.) (50x50 cm)

2 komentáře

  1. Páni. Design je úžasný. Souhlasím, že to zní jako pohádka. Ale jsem skeptik. Rodinná firma je skvělá, ale jsme jenom lidi. Po chvíli to musí být v manželství strašná nuda, když se řeší jen práce nebo naopak nic, protože si ti dva nemají už takřka nic říct.Ovšem ano, výjimky potvrzují pravidla.
    Tak jako tak ať už toi je jakékoliv jejich produkty jsou perfektní.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné věci, líbí se mi.:)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)