Stránky

Kaligrafické Vánoce

Vždycky mě ohromně baví, když je produktový design propojen s uměním, které se tak stává součástí každodenního života. Švédská designérka a kaligrafka  Ylva Skarp tohle spojení ovládla dokonale a není divu, že se do jejích kaligrafických nápisů, které tiskne na papír, keramiku i textil, zamiloval celý svět. Její portfolio zahrnuje i vánoční dekorace, které si spolu s jejími plakáty, nádobím, polštářky a dalšími doplňky do bytu můžete teď pořídit na Nordic Day. Doufám, že se vám budou líbit popisky, dala jsem si na nich opravdu záležet.) (Tímto Martině z Nordic Day děkuju za příležitost a jemné vedení, jak kaligrafickou krásu věcí od Ylvy Skarp vystihnout co nejlépe.)

Ylva Skarp a její vánoční pyramida,  ozdoba God Jul, balící papír Xmas a dárkové kartičky
Podtácek Black Print od Ylvy Skarp
Polštářek Get lost od Ylvy Skarp
Ylva vystudovala kaligrafii na prestižní Roehampton University v Londýně, kde taky nějakou dobu žila a pracovala. Když se vrátila do Švédska, bydlela se svým mužem a jejich dvěma dětmi v malém domě ve stockholmské čtvrti Bromma. Na 70 metrech čtverečních se ale rodina začala brzy tísnit, život ve městě už taky nebyl úplně to pravé a tak Ylva s Danielem začala pátrat po velkém domě v přírodě. V roce 2003 se jeden objevil. Byl z roku 1901 a ležel u jezera Siljan v kraji Dalarna ve středním Švédsku. Rodina se tak přestěhovala z města do přírody a Ylva ve velkém domě mohla mít konečně vlastní studio. Její kariéra designérky a kaligrafky na volné noze se tak pořádně rozjela a krásu jejích věcí začalo objevovat čím dál víc lidí.

Ylva a její dcera Vega při předloňském balení vánočních dárků. Foto: Magdalena Björnsdotter pro časopis Lantliv
Je jasné, že Ylva má ve svém domě plno vlastních dekorací. Třeba vánoční ozdoby God Jul. Foto: Magdalena Björnsdotter pro časopis Lantliv
Vůbec bych téhle blond krásce nehádala 45 let. Ach ty Švédky.) Foto: Magdalena Björnsdotter pro časopis Lantliv
Líbí se mi kontrast vintage stavení s čistě moderní kuchyní. Kaligrafické hrnky sem padnou jako ulité. Foto: Magdalena Björnsdotter pro časopis Lantliv

6 komentářů

  1. Krásný interiér jejího domu. A opravdu, 45 by jí snad nikdo netipnul, já jsem myslel, že má tak o 10 let méně ^_^. A ty vánoční ozdoby jsou skvělý nápad =)
    Děkuju za inspiraci a krásný den,
    Michael
    www.ontheleaf.net / facebook

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já díky za návštěvu a taky přeju krásný den.

      Vymazat
  2. Všechno se mi moc líbí a také bych ji netipovala 45 let.:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé Iri tak to je sranda, od středy mám připravený na ND blog článek jako přes kopírák :-D. Děkujeme za podporu a já neskonale obdivuji nejen její vzhled ;-). Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)