Stránky

Ikea Art Event 2015

Každý národ vnímá svět trochu jinak. Jazyk, historie a kultura formují národní názor, který v konkrétní mysli získává nové rozměry. Každý národ má zároveň své umělce, kteří svůj názor vyjadřují prostřednictvím svých děl. Ti streetartoví v nich zachycují své představy a sny, které v jejích podání vytváří živou energii. A vy si ji teď můžete dopřát ve svých domech a bytech. Švédská značka Ikea totiž představila novou kolekci Art Event 2015, která zahrnuje plakáty od těch nejlepších streetartových umělců z celého světa. Plakáty budou v prodeji od dubna a jejich přehled najdete tady

Každý z dvanácti plakátů má svoje kouzlo, ale přímo u sebe doma si dokážu představit hlavně tyhle tři:

Nuria Mora

Španělská umělkyně, která kromě graffiti tvoří taky plastiky nebo akvarelové obrazy, své dílo do kolekce Art Event pojala jako abstraktní výsledek opakujících se písmen a symbolů ze streetartového umění. 

Ikea Art Event 2015/Nuria Mora
Street Art by Nuria Mora
Nuria Mora
Koralie and SupaKitch

Umělecká dvojice z Francie se snaží, aby jejich díla dokázala v lidech vzbuzovat pozitivní pocity. Obrovskou radost měli třeba ve chvíli, kdy jejich obraz daroval jeden muž své neteři, která se díky malbě začala zotavovat ze svých depresí...Duo dělá také krásné navrhy na tetování, šperky, módu i dekorace.
Koralie and SupaKitch
Ikea Art Event 2015/Koralie and SupaKitch

Hua Tunan 

Orel představuje odvahu, kterou musí mít i každý street art umělec, a navíc v Číně patří k často zobrazovaným zvířatům. Dravce si jako své hlavní téma zvolil také čínský výtvarník Hua Tunan, v jehož portfoliu, které zahrnuje graffiti i kresbu, hrají zvířata hlavní roli. 

Ikea Art Event 2015/Hua Tunan
Hua Tunan
Street Art by Hua Tunan

2 komentáře

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)