Stránky

Vytvořte si stůl. Zn.: Z čehokoliv.

Dvě šikovné španělské designérky ze studia Be Elastic přišly se skvělým nápadem, jak si doma jednoduše vytvořit stůl. Vlastně nejen doma. Kdekoliv. Stačí jen zabalit univerzální kovové nohy a přicvaknout je k jakémukoliv rovnému povrchu. Doma. V klubu. U kamarádů. Na dovolené. Kdekoliv. Ocelové nohy se dají připevnit k jakékoliv desce o tloušťce 1 až 4 cm a nesou chytlavý název Snap. Není divu, že stačilo jen pár hodin k tomu, aby na serveru Kickstarter holky vybraly požadovanou částku 15 000 dolarů potřebnou k odstartování výroby. Teď do kampaně zbývá devět dní a Erika a Maria už mají "na účtě" víc než třikrát tolik. 

Snap. Kovové nohy, které se dají připevnit k jakémukoliv rovnému povrchu. Výsledkem je stůl, polička nebo třeba knihovna. 
Do nadpisu jsem dala stůl, ale díky systému Snap můžete stvořit taky poličku nebo třeba knihovnu. Ke vzniku nábytku tak stačí jen dvě nohy, které můžete pořídit za 55 dolarů. K dispozici je pak balíček po třech, čtyřech, osmi a dvanácti kusech. Výroba začne v červenci, přes léto se bude natírat (Snap je k dispozici v několika barvách) a mnotovat a v říjnu pak balit a posílat. Z Miami, kde teď designérky žijí. 

Snap
Samozřejmě jsem se hned začala rozhlížet po bytě, k jaké volné desce bych nohy mohla připevnit. Jako první mě napadly zbytky starého stolu, které jsou několik smutných měsíců opřené o zeď, kde čekají na odvoz k babičce na zatopení. Pak mě napadlo, že skvělá by byla korková nástěnka. Na takový stolek by se pak rovnou mohly připínat vzkazy. A potom mám taky dvě obří publikace. Designblok magazín a knížku This is Vitra. I k nim by se dvě mini nožky mohly připevnit. Tenhle nápad se prostě ohromně povedl už jen kvůli tomu, že nová věc vede k zužitkování těch starých. A to je cesta, kterou se chci čím dál víc zabývat, a zdá se, že svět spěje stejným směrem.

Stačilo by přidat jen nohy. Snap.)



Elle Decoration je na Snap moc malé, ale letní vydání každopádně stojí za pozornost. Je hravé, barevné a plné zajímavých fotek a informací. 

13 komentářů

  1. Rozhlížím se, na co bych doma přicvakla ty nožky... Třeba na velký rámeček na obrázky z Ikey. Případně na potištěnou dřevěnou desku ze staré francouzské krabice na vína.
    Jo, rozhodně bych si s tím věděla rady! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to zní všechno moc dobře:) Takže objednáváme?.)

      Vymazat
  2. tak to by dost vyřešilo můj problém s konferenčním stolkem, už dlouho se nemůžu rozhodnout a takhle bych ho mohla měnit jak by se mi líbilo...

    boží nápad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně. Měnit, jak člověk právě chce a potřebuje.)

      Vymazat
  3. Uaaau tak toto ma dostalo, určite by som to chcela tiež som takmer 6 rokov v" novom" dome nerozhodnutá aký chcem konf.stolik ,zatial je to truhlica ale už ma to fakt nebaví a urobila som si nedávno aj príspevok na blogu o tom aký vlastne by mal byť http://parizankounavikend.blogspot.sk/2015/02/zoznam.html ...no tieto nohy, hlavne krikľavé sú fantastické dakujem za nápad ,e.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, inspirace u Tebe na blogu je krásná a koukám, že najít konferenční stolek podle představ je docela těžká věc. Vlastně ani já nejsem s tím naším úplně spokojená. A takovej pěknej se Snap nohama, ten by byl.) Z barev se mi asi nejvíc líbí bílý a žlutý.

      Vymazat
  4. To by byl úžasný stolek, fakt že jo.)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý nápad :). Na konzolový stolek superrr. Něco podobného bych chtěla na kulatý jídelní stůl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba časem přidají ještě třetí velikost.)

      Vymazat
  6. No tak to mě fakt dostalo! Takhle parádní nápad a tak jednoduchý! My nemůžeme u nás doma vrtat, takže mě hned napadá nápadů (óoo, jak bohatá slovní zásoba) asi milion. Díky za tip, tvůj blog mám fakt moc ráda a jak nemám ráda články s "tipy a trendy" u tebe klikám nadšeně na každý nový článek, protože to je vždycky pecka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Barb, to moc ráda slyším:) A nápad je to famózní, jen ta cesta k ideálnímu výsledku nebyla úplně jednoduchá, to už teď jen tak vypadá:)

      Vymazat
  7. Krasny napad!♥ Diky za nej, Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já taky holkám děkuju, třeba se to na podzim objeví na Bonami.)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)