Stránky

Jak se vyplatilo koupit Elephanta od Vitry

V říjnu 2012 jsem se na blogu zamýšlela nad tím, zda pořídit stoličku ve tvaru slona, kterou v roce 1945 navrhli Charles & Ray Eamesovi. Původně šlo o dřevěný doplněk, který ale švýcarská značka Vitra od roku 2009 vyrábí v plastové podobě. Díky velkému objemu a změně materiálu se výrazně snížila cena, která ale pro většinu lidí zůstává pořád hodně vysoká. Skoro 6000 korun za stoličku pro děti je totiž celkem dost. Já ji ale nakonec koupila a po třech letech můžu říct, jak s ní jsem spokojená. Nejdřív ale několik fotek.


Plakát s mráčkem je od Veroniky z White Obsession.




Jak vidíte, slon zdaleka není používán jen v pokojíčku. Zpočátku tam byl a Domi, pro kterou to byl dárek ke čtvrtým narozkám, byla nadšená. Ale spíš jako z hračky, jako stoličku nebylo moc jak slona používat. Pak už si s ním moc nehrála a velký slon začal v pokojíčku docela překážet. V té době se mě shodou okolností pár lidí ptalo, jestli to byla dobrá investice. A já upřímně odpovídala, že vlastně ani moc ne. Pak jsme ale překonali morální obavy a slona si vypůjčili i my velcí. A v tomhle ohledu nezklamal. Jako odkládací stolek v obýváku funguje skvěle a stejně tak se osvědčil i na balkóně. Vypadá prostě dobře, dá se na něj něco odložit, a když přijde dětí víc, jako stolička se nakonec docela hodí. Takže ano, ve výsledku se tahle investice vyplatila. A abych nezapomněla - ta obrovská krabice, v níž se slon dodává, je výborná. Máme v ní schované hry a výkresy a vypadá opravdu hezky. 

O slonovi a dalších ikonách designu pro děti jsem sepsala článek pro Czechdesign, ve kterém najdete i houpajícího se Pingyho nebo mini židličku TON číslo 14. 


Pingy je náš nový sen. Příběh o něm najdete v článku pro Czechdesign

A pokud designové věci pro děti toužíte pořídit, díky Dnům Marianne je teď ideální čas. V zářijovém čísle časopisu Marianne bydlení totiž najdete slevové kupóny do obchodů Designpropaganda nebo Konsepti, kde tyhle věci mají. A v aktuálním vydání si o mně zároveň můžete přečíst malou reportáž

16 komentářů

  1. Slon vypadá úžasně a ty to máš doma krásný.

    OdpovědětVymazat
  2. Mate krasne bydleni a slon se mi moc libi, ikdyz ta cena je vyssi...

    OdpovědětVymazat
  3. Taky ho chci...moc! Ale zakázala jsem si nakupovat věci do dětského pokoje ....dokud pokoje nebudou :-))).
    A máš to doma moc pěkný! krásné dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš i dřív.) A děkujeme, Domčin pokojíček, to je i její práce:)

      Vymazat
  4. tie fotky ♥ mať také bývanie ♥ ale pome k slonovi podľa mňa je naozaj super a vedela by som v plnej kráse využiť, mať svoje bývanie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, to si mi udělala rdost, že se Ti to líbí. A přeju, ať je vlastní bydlení co nejdřív:)

      Vymazat
  5. Taky nad ním pořád přemýšlím, ale zatím odolávám. Možná ho taky Erwín dostane k nějakým budoucím narozeninám... No a přidávám se k ostatním, máte to doma moc hezké!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že zrovna Ty ses mě na to ptala a já říkala, že je to spíš nepraktický nákup:) A vidíš, nakonec není.) Rady od Iri brát s rezervou :D A děkujem.

      Vymazat
  6. Iri, jak slon, tak váš byt, obojí úžasný! A děkuju za fotku mráčku, skvělý pocit vidět ho v tak krásném pokojíčku! Moc zdravím Tebe i Domi :) papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My Tě taky zdravím čerstvě vdaná paní a těšíme se zase někdy naviděnou:*

      Vymazat
  7. Iri,vse je moc povedene, slusi ti to moc, když si čteš mezi temi polstarky :-)
    Jeste dodatecne blahopreji k clanku v Marianne bydleni.
    :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Slon je nádherný a nebojím se, že si s ním neporadíš i za deset let! A ta barva je moc krásná, taková slonovitá :) Moc krásné fotky a interiér a všechno vůbec, jsi velká inspirace!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barb, děkuju moc. Tahle barve je moje milovaná a na sloní stoličku naprosto ideální. Fakt se mi líbí ze všech nejvíc.

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)