Stránky

Mária Nerádová

Mladá, krásná a talentovaná ilustrátorka dělá nejčastěji projekty pro děti, které jsou plné barev a zábavy. Její obrázky najdete v dětských knížkách, pracovních sešitech, ale také na obalech nebo třeba na textilních doplňcích. Mária Nerádová vystudovala grafický design ve Zlíně, ilustraci pak v Bratislavě. Ze Slovenska pochází a stále tu žije, během studií ale strávila nějaký čas také v Spojených státech nebo ve Francii, což vysvětluje její perfektní znalost angličtiny i orientaci ve francouzštině. Mária už od školy působí na volné noze a mezi její klienty patří například vydavatelství Albatros, Ikar nebo B4U Publishing. Poměrně čerstvým projektem je návrh dětských motivů na vaky a sedací pytle značky Tuli, se kterou u mě na blogu právě běží soutěž. Čas máte ještě do přístí neděle, a když to vyjde, můžete se těšit na zvířátkové křesílko Junior

Ilustrátorka Mária Nerádová
Aby toho talentu nebylo málo, Márie nepůsobí jen jako ilustrátorka, ale je zároveň také autorkou. Na mysli mám její knížku Jak velbloud potkal ťavu, kterou loni vydal Albatros. Jde o milý obrázkový slovník nejběžnějších pojmů z oblasti českého a slovenského jazyka - aby děti při povídaní se "sousedy" věděly, o čem je řeč.) Součástí knížky je také pexeso a já přemýšlím, že ji pořídím k Vánocům. 

Jak velbloud potkal ťavu

Ukázka knížek, na kterých se Mária podílela. Na Ninu jsem koukala v Hugovi a moc se mi líbila

Interaktivní lesní knížka

Díky zastoupení u britské a portugalské agentury Mária často pracuje i na zahraničních zakázkách. Její obrázky se tak například dostaly k portugalským dětem, které si můžou číst a prohlížet knížku Abecedario Maluco od vydavatelství Porto Editora. A ty australské si zase můžou hrát s Town Puzzle od značky Glottogon.



Abecedario Maluco


Town Puzzle od Márie Nerádové
Ilustrátorka o svých projektech pravidelně píše na svém blogu a sociálních sítích, ze kterých tak vím, že už v létě pracovala na vánoční tématice nebo chystá nový obalový design. Zajímavé jsou taky "sneak peeks" z její osobní tvorby, která sem tam zahrnuje i něco jiného než věci pro děti. 

Ukázka z chystaných novinek. Sova bude součástí obalového designu. 
A takhle to všechno vzniká. Na papíře.)
Obrázek ze života. Mária ho nakreslila v létě ve svém studiu, kdy jí bylo šílené vedro a zoufala si, že v práci nemá větrák...
Personal Work
A takhle vznikala zvířátka pro potisk látky na vaky Tuli
Márii můžete sledovat na Facebooku nebo na Twitteru, o vak s jejím motivem pak můžete do příští neděle soutěžit zde. Přeju vám hodně štěstí a doufám, že vás krásné obrázky téhle šikovné Slovenky zaujaly stejně jako mě.)

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)