Stránky

#ripzmolkum

Tak zněl hashtag příjemné akce, kterou pořádaly holky z Fashionbook ve spolupráci se značkou electrolux. Díky Anně Tuškové z dua Chatty jsme se poučili o materiálech a jejich údržbě a zopakovali si, že džíny se perou naruby a bez aviváže. Při výběru svetrů a dalších chlupatých kousků pak platí, že čím víc přírodního základu, tím lépe. Zrovna jsem jeden takový našla v naší rodinné krabici vyřazených věcí, vypadá nějak takhle:

Laundry workshop v Černá labuť Art & Event Gallery, kterou spolupořádal web Fashionbook, foto: Iri Novak
Vážně se mi moc líbí a je dokonce stoprocentně vlněný, ale ta barva... ta se mi nelíbí vůbec. Zkoušela jsem zjistit, kde by mi ho obarvili načerno, ale vlnu prý nikde nebarví. Pořídila jsem tedy nějaký kouzelný prášek, který by to měl zvládnout, tak uvidíme. Pokud se to povede, rozhodně dám na blog report. Ale zpátky k akci, na kterou jsem vyrazila s mojí Domi. Poučné povídání ji moc nebavilo a tak si během něj kreslila, pak si ale svoji zábavu našla. Na eventu totiž byl foto koutek se skvělýmu proprietami  - našla tam komiksové bubliny, boa, plameňákové brýle a další funny kousky. A to ji tedy bavilo moc. A mě  i ostatní blogerky (Theu, Paulínku, Zuzi a další...) taky.)

Nejdřív kreslení...
... pak zábava.)


Na komiksovou tabuli jste si mohli napsat, co jste si přáli. Tak toto teď bude mé oficiální blogové foto:), asi ho dám i sem.
Můžu vám říct, že jsem strašně ráda maminkou holčičky. Synáček by se během podobné akce asi moc nebavil.) Domi naopak nechtěla domů, ale když se blížila půl sedmá, už jsme musely. Další den byla přece škola. Než jsme se ale vydaly na tramvaj, zvládly jsme ještě okouknout novou kolekci Chatty, ze které se mi moc líbí neoprenový kabátek s třásněmi. Neoprén je podle Aničky jako matroš už sice lehce na ústupu, já ho ale pořád žeru. Plavky Triangl jsem si v létě nedopřála, tak bych to ráda napravila nějakou pěknou neopren mikčou nebo třeba báglem


Thea z blogu Minty Finty, která je zároveň šéfredaktorou magazínu ZOOT, měla super svetřík s králíky a geniálně tak splnila dress code creative knitwear (Já sama jsem jen měla svetr naruby. A nikdo si toho myslím nevšiml.)
Anna Tušková z dua Chatty naslouchá fešnému odborníkovi z electroluxu
#ripzmolkum
Neoprénový kabátek od Chatty, cool pytel na prádlo a plyšák, do kterého se Domi zamilovala. Bohužel ale šlo o putovní ukázku šetrně vypraného a krásně voňavého kousku. Možná jí ale slona pořídím k Vánocům, líbil se jí fakt hodně.)
Na akci jsem se konečně osobně poznala s talentovanou scenáristkou Kitti Nedvědovou, jejíž skvělé fejetony najdete na Fashionbook. Zdráhala se fotit, ale nechápu proč. Je fantasticky fotogenická.
Fashionbook duo: Kitti & Anit

6 komentářů

  1. Vlna se dá dobře barvit mimo jiné potravinářskýma barvama, klasika, co se používá na vajíčka:)) mám takto nabarvenou přízi a z ní upletené ponožky a barvy jsou poměrně stálé. Ale v případě svetru je rozhodně dobrá volba barva přímo na vlnu. Myslím, že výsledek bude fajn:) Hlavně pozor, pokud se barví za tepla na míchání vlny v horké vodě, vydrží vysoké teploty, jen se nesmí nějak míchat nebo teploty prudce měnit, ať z toho není svetřík pro hobita:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za rady, super:) No právě na téhle akci byla soutěž o nejscvrklejší svetřík, tak snad ji dodatečně nevyhraju:)

      Vymazat
  2. Tak moc mě mrzí, že jsem to tam nezvládl =(, no kvůli práci se nedalo =(..

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda..mohli jsme se potkat. Tak snad brzy jindy a jinde:)

      Vymazat
  3. Znie to ako akcia, na ktorej som mala byť. Moje svetre milujú žmolky :( a nie a nie sa toho zbaviť.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)