Stránky

Pihované radosti

Tenhle týden se ke mně dostaly hned dvě potěšení, které mi udělaly velkou radost. Jedno přišlo poštou od papírnictví kaš-mi-daš, které mi jako překvapení poslalo zápisník od udržitelné značky Mossery. Jde o kolekci Galaxy v tmavě modrých deskách, na kterých se třpytí barevné tečky symbolizující hvězdy. A dokonale tak souzní s mým novým objevem na letošním designSupermarketu - porcelánovým pohárkem z pihované kolekce od Markéty Držmíškové. Sešly se mi takhle hezky za sebou a tak jsem se rozhodla, že je spolu vyfotím. Řekla bych, že jim to spolu vyloženě sekne.)



Zápisník Galaxy z kaš-mi-daš a pohárek z pihované kolekce od
Markéty Držmíškové
Příběh vesmírného zápisníku

Byl jednou jeden grafik (Jun), ke kterému se přidala ilustrátorka (Vivian) a markeťák a tiskař (Wai Lam). Talentované trio z Malajsie se rozhodlo propojit své schopnosti a založili značku Mossery, pod kterou ručně vyrábí zápisníky, sešity, pohledy a přání. Spojují je hravé ilustrace a zábavně minimalistická grafika, kterou nechávají tisknout na recyklovaný papír s certifikátem FSC. Žijí a tvoří v Kuala Lumpur, odkud se jejich krásné věci díky majitelce papírnictví kaš-mi-daš Zlatě Vavruškové dostávají až k nám. V jejím online obchodě kromě originálních zápisníků a sešitů najdete také balící papíry, penály, psací potřeby nebo washi pásky.

Zápisník má plno schvělých vychytávek  - třeba kapsičku na vizitky.

Sice pořád píšu zápisník, ale Galaxy je vlastně diář, ve kterém je měsíční a týdenní plánovač na rok 2016 a navíc plno dalších skvělých stránek. Do nich si mimo jiné můžete zapisovat svoje přání, vize, nápady a cíle. Součástí je také ilustrovaný průvodce, který vám poradí, jak zápisník maximálně využít. 




Na tuhle oblast se chci v roce 2016 soustředit.)

Příběh pihovaného pohárku

Markéta Držmíšková je obdivuhodná kreativní duše, jejíž porcelánové sety mají vždycky originální nápad a dokonale promyšlený koncept. Její novinkou je pihovaná kolekce, kterou představila během letošního designSupermarketu (ten dneska v 18:00 končí, takže kdo ještě nebyl, ať pospíchá do Kafkova domu.). Jak je pro Markétu typické, opět si pohrála s novou technologií. Tentokrát pracovala se skleněným prachem, který se po natření glazurou sice "ztratí", ale v teple trouby se opět objeví. A to v podobě modrých pih, které vylezou jako na sluníčku. Každý pohárek nebo váza je pihami posetý trochu jinak  - tak jako samotná lidská tvář.


Váza a pohárky z pihované kolekce od Markéty Držmíškové

11 komentářů

  1. Tá keramika Markéty je úžasná :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. No zrovna pro Tebe, Oli, je tohle papírnictví jako stvořené:)

      Vymazat
  3. Krasny zapisnik. Obecne me fascinuje obloha - denni i nocni. Uzasne. Hrnecek uz je jen tresinkou na dortu, ladi dokonale:-). M.

    OdpovědětVymazat
  4. Takových papírnictví není nikdy dost, jen mi pořád chybí i ostatní doplňky ke všem těm tužkám a notesům. Teď zoufale sháním pěkné magnety na nástěnku a ledničku. Poradíš, prosím?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, mně se hrozně líbí magnety od studia Roof ve tvaru barevných obdélníků, ze kterých se dají sestavit různé věci nebo je použít jen tak. Vím, že je měli ve Space4kids. A pak mě baví magnety od FU.FO sestavené z koleček, ze kterých se "vybarví" zvíře, ale taky se dají použít jen jako ta kolečka, mají je v Popout nebo má autorka účet Fleru. Nejvíc se mi líbí panda a zebra:) - http://popout.cz/cs/hracky/620-fu-big-magneticka-zebra.html, http://popout.cz/cs/hracky/508-magnetic-panda.html

      Vymazat
    2. Díky moc za bleskovou odpověď.
      Zrovna včera mi přišel od FU.FO kalendář 2016 a ještě trochu rozdýchávám tu jeho cenu. Je docela malý a zatím prázdný, snad aspoň děti to bude bavit.
      A teď jsem si vzpomněla, že jsem zahlídla magnety u Majestick:
      http://www.fler.cz/zbozi/kapky-2420772
      Tak ještě ke kapkám něco barevného a bude to:)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)