Stránky

Němá princezna

Jsem člověk, který je neustále něčím posedlý. Jedna závislost střídá druhou a zatím se mi nikdy nepodařilo být zcela "čistá". Ne, že bych se nesnažila. Zkoušela jsem s tím bojovat, situaci analyzovat a hledat řešení, jak s tím přestat. Výsledek? Vzdala jsem to. Došla jsem k názoru, že si svoje chvilky oddechu prostě zasloužím. A tak stále chodím na nyx a k tomu mám dva až tři další (zlo)zvyky, které pravidelně obměňuju. Teď aktuálně je to seriál House of cards, na který se dívám přes Netflix (dojíždím třetí sérii a 4. března se těším na zahájení čtvrté). Kevin Spacey mi v roli intrikujícího politika drásá nervy, ale zároveň mě neskutečně baví a inspiruje. Zbožňuju jeho kreativní hledání možností, jak dosáhnout svých cílů. Protože na ČT2 teď běží první série, nechci spoilovat. Musím se ale zmínit o hře Monument Valley, kterou mi sice muž nedávno ukazoval na iPadu, ale já jí plnou pozornost věnovala až teď, když o ní mluvil Frank Underwood. Zkusila jsem si ji zahrát a naprosto mě okouzlila.

To je ona. Němá princezna, která ve světě geometrie a optických klamů hledá cestu k objevení vlastní historie. Foto: MV Press
Na telefonu hraju maximálně tak piškovrky, a když mi někdo (má láska) nabízí, ať si něco stáhnu, skoro vždycky říkám ne. Tahle hra má ale překrásnou grafiku a každý screenshot, který uděláte, si rovnou můžete zarámovat jako plakát. Má jenom deset kol, takže ji dohrajete během jednoho pátečního večera (což se teď stalo mně.) 

Vpravo dole vidíte kouzelný totem. To je kamarád a velký pomocník naší princezny.

Hra Monument Valley stejně jako seriál House of cards získala řadu cen a během roka se z ní stal doslova kult. Na blogu můžete sledovat její vývoj a pořídit si spoustu zajímavých suvenýrů. K nim samozřejmě patří i plyšová princezna. Dneska hru plánuju ukázat Domi a myslím, že jí bude fakt bavit. A když ji nadchne, potěším jí i látkovou princeznou. Koupenou nebo ušitou:)

MV Press
K dostání přes Iam 8bit

Pokud jsem vás nadchla, přeju příjemné hraní i koukání. Při sledování Franka Underwooda budete nevěřícně kroutit hlavou, při hraní Monument Valley zase objevovat geometrii tak, jak se vám nikdy nesnilo. Enjoy both:)

6 komentářů

  1. Odpovědi
    1. Jo?:) Tak pak řekni, čím jsi začala jako první.)))

      Vymazat
  2. No jo, přiznávám se, na té hře jsem se tak před rokem docela zasekla. Jen jak jsem ji doéhrála, tak mě dost naštvalo, že není žádný pokračování...protože chci víc...:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee.. no muž mi říkal, že jsem ji asi objevila ze všech poslední:)) Ale ještě je tam Idin sen a pak možnost dokoupit další kola.)

      Vymazat
  3. Líbí se mi ty nákresy. A jediná hra co si pamatuju a líbila se mi bylo machinarium nebo age of empires,D.Hmm. ale tady ta Monument Valley vypadá dobře, že bych ji zkusila...

    OdpovědětVymazat
  4. Ja na hry obecne moc nejsem, ale syn tuhle pred casem hral. Myslim, ze je to jedna z tech, co deti "muzou" - rozviji mysleni, predstavivost. A screenshoty super napad:-). M.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)