Stránky

Půvabný úklid. HNST.LY uvádí švédskou značku Iris Hantverk.

Domácí potřeby nikdy nebyly krásnější. V malé švédské dílně s více než stoletou tradicí vznikají půvabné a důmyslně navržené kartáče, lopatky a další věci každodenní potřeby. Z přírodních materiálů je tady ručně vyrábí pět řemeslníků se zrakovým postižením. Pochází z různých koutů světa, ale přesto si rozumí. Spojuje je radost z poctivé práce a obrovský talent a cit pro rukodělné zpracování. Značka Iris Hantverk si získala srdce zákazníků z celého světa a teď je díky HNST.LY konečně také u nás.

Set na drobečky, 879 Kč a koupelnový kartáč s rukojetí, 649 Kč, obojí k dostání na HNST.LY

"Láskou k Iris Hantverk jsem zahořela v době, kdy jsem na svém blogu psala o bytovém designu a trávila někdy i hodiny na Pinterestu sledováním zahraničních blogerek. Zejména těch švédských, ty mají k této značce nejblíže,” vzpomíná zakladatelka HNST.LY Bára Perglová, která si tyto krásné kousky poprvé pořídila v Londýně, kde před pár lety žila. Když otevřela vlastní obchod, chtěla v něm podobný sortiment nabídnout. 

"Původně jsem hledala v českých vodách, zda by nějaké kartáčnictví umělo něco takového vyrobit. Ale nakonec jsem se rozhodla opřít o tradici Iris Hantverk a oslovit pro spolupráci přímo tuto značku,” vypráví.

S krásnými a funkčními produkty, jejichž základem je kvalitní březové dřevo, má příjemné zkušenosti. "Když jsem si věci přivezla domů z cest, byla jsem nadšená, jak krásně vypadají v kuchyni, a že i úklidové a čisticí nástroje mohou mít šmrnc,” říká Bára a doplňuje, že předměty od švédské značky se jí zamlouvají i po ekologické stránce. "Protože dřevo v kombinaci s přírodními štětinami je mi mnohem sympatičtější než barevné plastové kartáče,” dodává.

Kartáč na mtí skla, 595 Kč a kartáč s kachničkou, 749 Kč, obojí k dostání na HNST.LY

Bářin příběh o Iris Hantverk čtěte na blogu HNST.LY.

4 komentáře

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)