Stránky

HNST.LY rozšiřuje svou kolekci o lněné skvosty české výroby

Lněné potahy, zástěry a ubrusy z nové HNST.LY kolekce ztělesňují odvahu, odolnost a originální půvab. Sofistikovaná výroba proměňuje původně drsnou tkaninu v měkký domácí poklad, který je jemný a příjemný na dotek. Len má díky české značce Vydra & Volkmer zcela novou podobu, která je na HNST.LY k dostání v hned několika krásných barvách. Na výběr jsou zářivé podzimní odstíny i nadčasové pastely. Lněné doplňky dodají interiéru moderní šmrnc postavený na prověřené přírodní kvalitě a krásném příběhu. 

Lněný ubrus je k dostání na HNST.LY v šesti krásných barvách. To samé platí také pro ubrousky.

Lněná HNST.LY premiéra

Zakladatelka HNST.LY Bára Perglová po lněné kolekci toužila už dlouho, ale nedařilo se jí najít kvalitního dodavatele, který by splňoval náročné požadavky na původ, zpracování a estetiku. “Myslím, že si to chtělo prostě jen počkat, protože jsem pak čistou náhodou objevila český len Vydra&Volkmer. Len je fantastický materiál, velmi příjemný na dotyk, velmi savý, prodyšný, dobře se udržuje a překrásně vypadá i během používání. Typické pomačkání mu vlastně jen dodává na kráse,” říká Bára s tím, že obdivuje také barevnou variabilitu. “Vydra&Volkmer mají fantastickou paletu barev, ze které se dá vybrat textil pro jakoukoliv příležitost.”  

Lněný povlak na polštář

Z reklamního světa do lněného království

Za českou značkou zaměřenou na len stojí Vendula Volkmer se svým mužem Ondřejem. Vendula vystudovala FAMU a dlouhá léta se, stejně jako Ondřej, věnovala grafice a kreativě v reklamních agenturách. A jak se od reklamy dostala k vlastní "lněné” značce? "Touhu věnovat se interiérům jsem měla od dětství, přivedla mně k ní maminka, která neustále doma něco vylepšovala a dokázala prakticky bez prostředků udělat nádherný a nadčasový domov,” vypráví Vendula, která lásku k tradici a úctu k řemeslu zdědila po svém pradědovi, etnografovi prof. Josefu Vydrovi. "I název naší firmy je hold pradědečkovi, velmi si vážíme jeho odkazu,” dodává.

Začátky ale nebyly jednoduché. "Asi nejtěžší rozhodnutí bylo vsadit vše na len. Abychom měli základní kapitál, museli jsme prodat chalupu. Náklady na výrobu jsou totiž dost vysoké a finální výrobek spadá do kategorie "luxusní". To platí hlavně o lněném povlečení. Ale jemnost a trvanlivost materiálu nás přesvědčily, že je to správná volba,” říká Vendula, kterou při tvorbě lněných kolekcí baví objevování nových odstínů. "Naše tak trochu zvrhlá vášeň pro barvy nás nutí neustále zkoušet další a další odstíny a kombinace,” popisuje. 
Lněná zástěra do pasu.
Lněná budoucnost 

Vendula s Ondřejem prostřednictvím své značky nejen šíří lněnou krásu do českých domů a bytů, ale zároveň dělají obrovskou službu českému řemeslu, ze kterého lněná tradice téměř vymizela. "Jsme pyšní na to, že skutečně celý výrobek je ryze český, že podporujeme českou tkalcovnu, švadleny, výrobce nití, knoflíků. I cedulky na výrobcích máme místní, ačkoli v Číně mají lepší technologie. Ale raději uděláme kompromis a podpoříme českou firmu,” popisuje Vendula, pro kterou je teď hlavní šířit povědomí o značce. "Hodně lidí u nás má len spojený s “pytlovinou” a nebo viděli lněný výrobek v některém obchodním řetězci. Těžko se potom vysvětluje, proč mají naše výrobky o dost vyšší cenu. Velmi jsme tedy uvítali možnost mít naše produkty v obchůdku HNST.LY, kde si je zákazníci můžou "osahat”,” uzavírá.


Celý lněný příběh čtěte na webu HNST.LY.
 

8 komentářů

  1. Len je vyborny material, vyrobky vypadaji uzasne. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Aktuálne sa u nás doma skloňujú ľanové obliečky, ktoré fakt moc chceme, takže si ich zrejme nadelíme na vianoce! :) Inak máme z ľanu kuchynskú zásteru a spokojnosť veľká :)

    Patrik
    http://www.meshommes.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak super,díky za reference a přeju, ať Vám Ježíšek splní Vaše lněná přání:)

      Vymazat
  3. ty barvy! a česká výroba! palec hore! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano:) A ty barvy jsou hodně super, rádi si s tím hrají a je to vidět:)

      Vymazat
  4. Tak za nich som vďačná, ďakujem, krása, ja už som si domov aj pepitové ľanové vankúše kupovala, ale v Ljus, tiež český ľan!

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)