Stránky

Design s vůní citrónu

Inspirace rozložená na několika patrech budovy z konce 19. století nasáklá vůní kávy, citrónu a pop kultury. Bavilo mě pojetí kabátu navrženého pro konkrétní osobnost, ilustrovaná Karkulka, skleněná váza s motivem Hello Kitty i překreslený šatník Nikoly Logosové. Zimní Artsemestr 2017 stojí za to. Navštívit ho můžete ještě zítra a to od deseti do šesti. Celý fotoeport je na Facebooku.

Ateliér K.O.V.
Výsek Müllerovy vily jako volná reakce na esej Adolfa Loose Ornament a zločin - tak znělo zadání Maxima Velčovského pro studenty Ateliéru keramiky a porcelánu.
Ateliér keramiky a porcelánu
 
Chodba UMPRUM
Kabát inpirovaný osobností Ondřeje Kobzy. Autorku Agátu Seehákovou inspirovaly jeho zajímavé projekty, už po prvním setkání ale začala mít o své volbě pochyby. "Nejsilnější dojem, který ve mně Ondřej zanechal, je narcismus a egocentrismus," píše v projektu. Obojí charakterizuje detail tváře pomocí sítotisku a výšivky.
Kabát pro Aňu Geislerovou od Lindy Zabilkové.
Ilustrátorka Nikola Logosová má plnou skříň krásného oblečení, které ale nenosí. A tak ho kreslí. Její zpracování je odpovědí na zadání Sbírka – nová kniha zaznamenávající metodiku sběru a třídění.
Klauzurní práce – Karkulky – různí autoři, styly a způsoby vyprávění v malém formátu.

Spolu s Artsemestrem můžete zítra navštívit také výstavu '33 - '29 - '3, která je v přízemí v Galerii UM. Soustředí se na ženskou otázku z historického i současného pohledu a je skvělá. Report bude brzy, ochutnávka je zatím na Instagramu.

1 komentář

  1. - ano, ano. ta vystava v UM je zkratka vytecna ♥
    byla jsem na ni nekolikrat plus na komentovce a stoji rozhodne za pozornost

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)