Stránky

Mouvo vs Muovo

První slovo je spojené s impulsem (motion), který proniká do tvůrčího procesu. Výsledkem je Motion Design - hlavní téma festivalu Mouvo, který pořádá studio oficina. Těšte se na experimentální projekce, interaktivní grafiku a hlavně na moudré myšlenky zajímavých osobností jako je třeba designér Marcus Eckert nebo John Schlemmer - šéf motion designérů ve společnosti Google. Akce se ve dnech 17. a 18. února uskuteční v Divadle Archa

Mouvo - festival zaměřený na Motion Design

Význam druhého slova mi není úplně jasný. Jde o název finské značky Muovo, kterou v roce 2009 založily designérky Anni Kääriä a Sanna Lehti. Společně navrhují minimalistické, ale zároveň příjemně hravé textilní vzory. Nejbližší názvu je výraz "muovi", což finsky znamená "plastic". To ale v případě textilních doplňků nedává úplně smysl, takže nevím.) Jejich práce se mi ale každopádně moc líbí.

Z portfolia značky Muovo

A co oba projekty spojuje? Podobné jméno, promyšlený koncept a krásné věci. V e-shopu festivalu Mouvo pořídíte třeba cool tašku, cute ponožky nebo ležérní triko. A přes online obchod značky Muovo můžete objednávat stylové doplňky do bytu - polštáře, ubrusy i obrázky. 

Bag & Bag od Mouvo (650 Kč) a Muovo (28 eur)

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)