Stránky

Kolážový workshop v KusKovu

Nevím, jestli jsem se tady na blogu už svěřovala, ale koláže patří k věcem, pro které mám velkou slabost. A dokonce přesně vím od kdy. Součástí všeobecného vzdělání našeho technického lycea, kam jsem chodila na střední, bylo i průmyslové výtvarnictví. Měli jsme na něj designérku Márii Burešovou, kterou jsem prostě milovala. Bylo mi tehdy šestnáct, ale ona naprosto přesně předpověděla mou budoucí dospělou osobnost i směr, kterým se vydám. Tehdy jsem tomu nevěřila, ale měla pravdu.) No a právě pod jejím citlivým vedením vznikla moje první koláž. Líbila se jí tolik, že si ji nechala.) a já ji tak mám jen v matných vzpomínkách, které jsem si ale teď v sobotu oživila na kurzu s výtvarnicí Jitkou Kopejtkovou v Galerii KusKovu

Jitka s sebou přivezla spoustu super knížek o kolážích. Kdo se v tomhle koutku zastavil, ten se smál.) Hlavně nad touhle.

Tyhle dvě šikovné sestřičky dělaly naprosto famózní věci.

Tohle je první.

A tohle druhá. A jak si u toho povídaly a spolupracovaly, boží byly.)

Na fotce to možná nevypadá, ale podkladem je kov. Vyskládala jsem na něj kompozici chutí.)

A na vroubkovaný papír zase vzpomínky na dětství. Vystřižené obrázky domalované tužkou jsem chtěla obtáhnout ještě fixem, ale Jitka říkala, že by to ztratilo něžnost. Asi měla pravdu:)
Třetí koláž vznikla tak nějak nahodile, pocitově, ale ve výsledku se mi možná líbí nejvíc. Prostě kov na kov v galerii KusKovu.)

Jitku můžete sledovat na Instagramu nebo zajít na jeden z jejích workshopů, které pořadá v Muzeu hlavního města Prahy.

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)