Stránky

Mia má misku

Po měsíci s našimi koťaty jsem lehce přehodnotila jejich výbavu a stravu. Myslela jsem, že jim stačí jakékoli misky a živa budou z mixu suché směsi a kapsiček určených kočkám. A takhle je to v realitě:

- Misky na jídlo musí být mělké a bytelné, protože do nich v jednom kuse vráží a klasické hluboké s nedostatečně těžkým dnem lítaly přes půl kuchyně.) Misky na vodu by měly mít protiskluznou úpravu s odkapávacím okrajem, jinak je voda všude.

- Objevila jsem spoustu lokálně vyráběných směsí s procentuálně vyšším obsahem masa, než mají všechny prémiové kapsičky dohromady.) Když je v nich příloha pod 4 procenta, je to pro kočky ok.

- Všichni říkali, že holistická krmiva s vyváženým složením plus něčím navíc, co preventivně prospívá jejich zdraví (třeba bylinky, ke kterým se kočka v přírodě přirozeně dostane), jejich mazlíčci nejí. Naše jo. Možná proto, že jim simuluju přírodu a granule schovávám do různých DIY hraček a krabiček. Takže se, stejně jako při lovu, musí efektivně hýbat a zapojit své rozkošné hlavičky. Dobrou zkušenost mám zatím s Fitmin.

- Neříkám, že kočkám vyloženě vařím, ale občas dostanou žloutek (bílky snižují vstřebávání vitamínu B), jogurt, tvaroh a čočku. A když dělám maso pro nás, v miskách jim přistanou odřezky nebo kuře z vývaru (dosoluju až potom).

Na závěr ukázka toho, z čeho papá naše Mia. Protože je to elegantní holčička, dostala opravdu epesní mističku s ilustrovanými kočičkami. Já z ní šílím, i když je prázdná, Mia to má kupodivu naopak:)


"Hurá, Zelenoočko spí, jdu se v klidu najíst!" (Ano, každý má svou misku, ale Zelí hlavní slovo:)
"Nešmíruj!" (Mladá dáma je občas trošku drzá.)
"Jasně, takže to bylo jen na fotku. Nic v ní nenííííí!" 
"Radši si dám bazalku. Ať to mám holistický!"
"Ale nejradši bych lapila tohohle ptáčka. Kdy už nás začneš poušťet ven?"

No, nad tím pořád dumám... Rozhodne se na jaře:)

2 komentáře

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)