Stránky

Jsem jako Ute a chci její byt

Možná se mi budete smát ... ale mně to nevadí. Já si to klidně vychutnám a plně se tu přiznám: Každou středu se nemůžu dočkat na seriál Ententýky. Jsem k smíchu doma i v práci, kde se mi vzhledem k tomu, že se tam bavím jen s jedním člověkem, smějí vlastně úplně všichni.)

Já si ale prostě nemůžu pomoct, protože coby rodič jsem celá Ute - stejně měkká a navíc stejně dětská jako ty naše děti. Být máma kamarádka, která všechno dovolí, má ovšem svá úskalí. Dítě pak například "neumí" chodit do školky, pláče tam, a kazí morálku celé třídy, když za ním i samy děti chodí, a říkají, ať nepláče, že si chtějí v klidu hrát.

Syn Ute chodit do školky taky neumí. V zítřejším třetím díle to má Danečka prý naučit jeho tatínek, tak jsem zvědavá. Moje dítě vede zítra do školky taky tatínek, takže to budu prožívat hned dvakrát.) Seriál od zítřka přesunuli na devátou, což docela vítám, protože můj ďábel před osmou většinou neusne.

Po dlouhém úvodu konečně k věci: Strašně se mi líbí Utin byt, ve kterém nechává bydlet svého skoro tchána, tedy otce toho neřáda Viktora, který Ute podvedl s "jednoduchou" asistentkou Veronikou. V jednoduchosti je totiž podle Viktora krása a tak s ní rovnou začal žít.

Zpátky k bytu: Bohužel se mi na netu nepovedlo najít skoro žádné fotky, tak vám to aspoň barvitě popíšu:

Nejkrásnější je stylová retro kuchyň, ve které je má vysněná vintage lednička od Gorenje, nazeleno natřené dřevěné skříňky a šicí stroj. Na něm (občas i pro Ute) šije tchán v podání excelentního Oldřicha Víznera. Naprosto úchvatný je dřevěný ostrůvek se zabudovaným plynovým sporákem a hezká je i "porcelánová dekorace" z malovaných talířů.

Foto: Česká televize

Autor: ČT


Pak je tam taky moc hezká ložnice, kde je velká postel pro Ute a malá pro Dana. My taky spíme v jednom pokoji, jen nám zatím chybí ta velká postel, takže se mačkáme na malé bílé kovové z Ikey, kterou má Daneček celou pro sebe. Uvažuju o takové vysouvací, ale ještě jsem žádnou vhodnou nenašla. 

Interiér podle Ute:

Chladnička z Gorenje Retro Collection, www.gorenje.cz

www.kitchenbuilding.com

Místo šuplíku vysouvací lůžko a budem to mít vyřešeno, www.tj-designs.com

4 komentáře

  1. Tak to je super zpráva, že to budou dávat od 9, protože doteď jsem ten seriál viděla jen jedním okem mezi čištěním zubů a zaháněním dětí do postele :). Ale té kuchyně jsem si také všimla, je skvělá! Stašně by mě zajímalo, kdo v takovýchto seriálech dělá interiéry....

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, ano, takhle to u nás bylo taky, zatím tedy jen v single provedení:) Autor interiérů by mě zajímal taky, zkusím po něm zapátrat.

    OdpovědětVymazat
  3. Už to mám: Jan Vlasák a Kateřina Koutská :). Jo, filmový architekt musí být super práce...

    OdpovědětVymazat
  4. To asi jo.) Díky za vypátrání, jdu googlit:)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)