Stránky

Návrat do práce po mateřské je vážně peklo

Aspoň tehdy, když se člověk vrací tam, kde před třemi lety už nějakou dobu fungoval. Každý totiž počítá s tím, že si pamatuju všechna stará pravidla, a zároveň jsem si během kojení, přebalování a plácání báboviček osvojila taky všechny novinky, které se udály za mé nepřitomonosti.

Ne, neosvojila a ne, nepamatuju si skoro nic. Opravdu nechápu, proč je personální politika  českých firem vyvinutá míň, než plíce embrya v prvním trimestru.

Nepříliš pozitivní pracovní myšlení ještě víc neguje náš open space, kterého se ruka designéra nedotkla ani vzdušnou čarou. Navíc ta univerzalita. Když už musíme být všichni pohromadě, tak aspoň u individuálního nábytku. O kolik bych já byla výkonější, kdybych každé ráno zasedala k Home Desk od  George Nelsona.)

www.utilitydesign.co.uk 


A přisunula se k němu na židli ID Trim od Vitry.

www.interiordesign.net
No, řekla bych, že designově investovat do zaměstnanců se vyplatí. Vzhledem k realitě ale na mém stole budou inviduální maximálně tak doplňky, které naštěstí ten malý osobní prostor ve velkém neosobním open spacu mohou působivě dotvořit.


Elegantní Nelsonovy retro hodiny Night Clock zpříjemní odpočítávání do "Padla", www.vitra.com

O tomhle křesílku sním hodně. Krůčkem ke splnění snů je aspoň tahle miniatura vysoká 21 centimetrů, www.designpropaganda.com

Miniatura ikonického slona od Vitry, www.designpropaganda.com

Toolbox pojme všechny drobnosti. Na obrázku můžete zároveň vidět, jak miniaturní je miniatura Elephanta. www.vitra.com

2 komentáře

  1. Nejlepší je ta poslední krabka, díky pohledu na ní (a samozřejmě vám) budu mít po zbytek dne skvělou náladu :o).

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsem ráda, že jsem k ní přispěla:) Taky se mi líbí, ale musí v ní být samé stylovky tak jako třeba ten sloník, že?.) Můj nepořádek z psacích potřeb by jí moc neprospěl.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)