Stránky

Fashion comics

Mám starší sestru a tím pádem také celoživotní vzor. Ona pro mě objevila ty největší hudební hity, ty nejlepší restaurace, nejkrásnější idoly, nejpůsobivější umění a samozřejmě to nejvíc stylish a super cool oblečení.) To všechno bylo umocněné tím, že žila v Londýně, nejkreativnějším místě na světě.

A tak si jednou, asi před deseti lety, koupila sukni potištěnou comicsem. Tehdy to byl hit, který hojně nosily dcery celebrit. Nevím, jak to dělaly, ale skoro všechny slavné herečky ve věku naší mámy měly tehdy krásné, vysoké, dlouhovlasé a dlouhonohé dcery v našem věku, které se sem tam mihly na fotkách z večírků, premiér a festivalů. Jeden příklad za všechny - Sonja Kinski, dcera slavné Nastassji.

Sonja Kinski, www.nastassja-kinski.jp
A maminka Nastassja, www.listal.com
Ta sukně byla prostě dokonalá. Pochybuju, že ji někdy ještě najdem, tak ji aspoň zkusím barvitě popsat - sahala pod kolena, zapínala se na dlouhý zip a byla potištěná comicsem na téma Dysfunctional Family.
Látka s potiskem comicsu Dysfunctional family, www.gagafabrics.co.uk

A hlavně spustila mojí touhu po comicsovém oblečení, která je o to větší, o co menší je jeho nabídka v obchodech. Takže obrovská:) To, co jsem hledala, jsem aspoň zčásti našla v mecce všech wannabe fashion teenage girl, které nemají moc peněz - v obchodě New Yorker.

Dole na Václaváku, v místě nejčastějších srazů. "Sejdem se dole u New Yorkeru", jste určitě slyšeli i vyslovili stejně často jako já. Úplně mi teď před očima probleskly všechny tváře těch nedorostlých hochů, kteří ve mně svého času budili stejnou vášeň jako oblečení potištěné comicsem. Jen byli dostupnější.)

No, takže v NY jsem si pořídila ten nejlepší comicsový pásek na světě s černovláskou s růžovým ručníkem na hlavě, která pořád dokola skrz comicsovou bublinu opakovala "my heart is only mine". Dokonale jsem se s tím sloganem tehdy ztotožňovala.)

Potom mi NY snesl z nebe comicsové bikiny, které jsem jednoho léta pořídila ve slevě za 150 korun! Bohužel cenám odpovídala i kvalita a obě věci sice pořád mám, ale v hrozném stavu. Na pásku jde už stěží přečíst "art is only" a plavky už jsou tak vetché, že se hodí tak na nuda pláž. Stejně je ale asi nikdy nevyhodím a budu je schovávat minimálně pro mou dceru. Stejného osudu se bohužel nedočkaly moje comicsové žabky v černobílé verzi - obzvlášť hodnotná varianta, které mě kvůli plastovým páskům šíleně řezaly do nohou, a comics z nich stejně časem sešel.

Na závěr, jak jinak než aktuální comicsová inspirace, na kterou už si ale o deset let později od vzniku mojí vášně nějak netroufám. Stejně ale moje srdce při pohledu na tyhle comics fashion kousky poskočí, mimo jiné i radostí, že už dávno není only mine:)

Podle recenzí vypadají líp na fotce než na těle, což za 100 dolarů nedopručuju riskovat.), ale kouká se na ně moc hezky, www.madcloth.com

Zezadu se mi líbí ještě víc:)
Nelíbí se mi ta stylizace, ale plavky jsou super, www.foxythings4you.com
Comics v interiéru se musí dávkovat hodně cilitvě, což tohle stínítko od Madeforbaby z fler.cz decentně splňuje. Produktoví designéři mají ke comicsu vřelejší vztah než ti fashion, tak se někdy příště máte na co těšit.)

Comics motivy se mi líbí i na klučičím oblečení.) www.asos.com
Krásná kabelka od MAR.S přes Fler.cz
A tohle je pro mě dokonalá kombinaci mých dvou oblíbených prvků - comicsu a tzv. vodního výstřihu. Autor Reidora přes Fler.cz

5 komentářů

  1. Zdravím Iri, sice se ještě neznáme, ale máte u mě na blogu ocenění, které nově stvořila Jana z i-Designer a já vám ho dala :-)) Snad ho přijmete a pošlete dál....krásný víkend Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Moc díky za ocenění i za možnost poznat nové zajímavé blogy včetně toho tvého.)

    OdpovědětVymazat
  3. V pubertě jsem jakousi náhodou /bohužel nemám skvělou starší sestru, která by mi rozšiřovala obzory/ vlastnila bundičku do pasu s komiksovým potiskem, nosila jsem k ní červené tříčtvrteční elasťáky, jó je to hodně dlouho a nebýt tohohle článku, asi bych si na ni nevzpomněla. NY mě taky obohatil o jedny plavy za 149, tyhle jsou však tak odolné, že jsou stále jako nové (asi za to může nějaké děsně neeko plastové pet vlákno), jenomže bohužel moje tělo má tu smůlu, že není stejně odolné ve svých rozměrech a tak jsou na něm už nenositelné. Já si však budu asi muset počkat až na vnučku. Šaty z fotky vypadají skvěle a tričko s vodou překvapivě nositelné a šmrncovní!

    OdpovědětVymazat
  4. :)) Nějak mi tu chybí tlačítko "to se mi líbí", hned bych ty tvoje vtipný komenty olajkovala! A tu bundičku v kombinaci s elasťákama bych strašně chtěla vidět.)

    OdpovědětVymazat
  5. Super tipy! Překvapivě na oblečení jsem po comicsu nikdy nazatoužila, ale plavky jsou super a to tělo beru taky! Dostala jsem ovšem náušnice http://www.fler.cz/zbozi/sad-happy-25-mm-pecky-1509867 a ty jsou super, ještě mám ty s Casablancou, wegga má opravdu super komiksové věci.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)