Stránky

Bohemian Apartmen

Příjemné retro, hodně barev a útulná atmosféra na několika set metrech čtverečních. Tak nějak bych si představovala ideální byt. A on existuje! Nachází se v jednom z nejstarších veřejných parků New Yorku - Battery Park. Historické místo, krásné zahrady, spoustu kulturních akcí a mnoho dalších bohatých rodin ke spřátelení. V loftu o rozloze přes 400 metrů čtverečních, který vznikl spojením tří bytů v horním patře jedné luxusní bytovky, žijí manželé (on úspěšný finančník) s pěti dětmi (všechny pod deset let). O podobu bytu se ve spolupráci s majiteli postarala architektonická a designová firma Incorporated (zdroj všech následujících fotek), která ho trefně prezentuje jako Bohemian Apartmen:
Nevím odkud je eklektická sedačka, ale trochu mi připomíná tu od české značky Polstrin
Monumentální modrá stěna s barevně přizpůsobeným klavírem je věnovaná těm, kteří v rodině převažují - dětem.
Vystavené obrázky dětí jsou tím nejdokonajším uměním, které se do hravého interiéru perfektně hodí. 
 Tady bydlí dvě holčičky. K oknu bych sice radši dala stůl než postele, ale i tak je to bechderoucí. Miluju tenhle odstín modré, která v kombinaci s bílou a obrovským oknem působí čerstvě a svěže. Moc krásný je i koberec.
Za patrovkou se skrývá skvělý prostor na hraní. Jen se začínám bát, že stůl tu snad uplně chybí:)
A tady spinká miminko. Prý má pro sebe samostatný pokoj, ale asi bude dost mini.  Vzhledem k tomu, jak vysoko je matrace, ale mímo asi stejně spí ještě u rodičů, nebo máma u něj. U postýlky bych tipla úložný prostor na té silnější straně - pak ovšem nechápu, proč je u zdi:)
A tady řádí kluci. V horních patrech spí, ty dolní jsou pro overnight kámoše.  Chvilku jsem přemítala, jak do postele leze ten na pravo, ale určitě má z boční strany taky žebřík:)
Tahle rodina děti prostě miluje nebo si přes ně aspoň splnila své dětské sny:) Domeček měl původně stát v zahradě korunách stromů, protože se zpočátku počítalo s rodinným domem v Californii namísto loftu v New Yorku. Plány se změnily, ale sen o bunkru pro děti zůstal, a jen se přizpůsobil podmínkám.
A tady, prosím, pracuje tatínek. Na dvou metrech čtverečních vydělává na to, aby jich děti měly k dispozici 400:)
Zajímavý detail v kuchyni. Látku od švédského architekta s rakouským původem Josefa Franka chrání dvě skleněné desky.
A na závěr ložnice - jediná místnost v bytě, která se mi nelíbí. Postel má být naproti dvěřím pro pocit bezpečí. Ty stará (prý thajská) vrata za lůžkem by mi moc klidu nepřinesly.




2 komentáře

  1. To je úplný poklad! Nejvíc se mi líbí, že se pan finančník s manželkou nenechali unést kontem a vystavováním luxusu a je vidět, že dětský svět opravdu milují. Těch barev a přitom to působí svěže. Dětské koutky a postele...ta baby postýlka je teda neobvyklá...jediné, co by mi tam scházelo je zmiňovaná zahrada, ale věřím, že se na střeše určitě nějaká najde. Díky za inspiraci .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, o zahradě se v článku vlastně nezmiňovali, ale terasa bude nahoře určitě ohromná:)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)