Stránky

Charity design

Strašně mě baví brouzdat po obchodech a nakupovat "designové a módní zbytečnosti". S tímhle skvělým relaxem je spojená jediná nepříjemnost - špatné svědomí z toho, že utrácím těžce vydělané peníze za něco, co nepotřebuju. Že bych radši měla koupit něco pro rodinu nebo spíš šetřit na horší časy.

Našla jsem ale skvělý způsob, který tyhle protivné hlasy umlčí. Jde o tzv. "Charity design", kdy se výtěžek z prodeje krásných věcí použije na dobrou věc. Nákup, který pomáhá - dvojnásobná radost! Jen za poslední týden jsem narazila na tři "most wanted" věci s dobročinným rozměrem, kterými před Vánoci potěším sebe nebo své blízké.

Botasky Last Dance z limitované kolekce 212 kusů vyrobených na podporu  akce Proti konci světa. Polovina z výmluvné ceny 2012 Kč.) poputuje na  vybavení vzdělávacího centra Studeo pražského Jedličkového ústavu.
Na designu stylových botasek se podíleli členové skupiny The Tap Tap, kterou tvoří tělesně postižení studenti a absolventi škol právě Jedličkova ústavu. Miluju jejich song Řiditel autobusu - slova, hudba, vystoupení - všechno naprosto úžasné!

Další možností je kolekce Teribear, jejíž koupí podpoříte Nadaci Terezy Maxové, která pomíhá opuštěným a znevýhodněným dětem. Jen to píšu a je mi smutno ... Zdroj fotek www.teribear.cz
Rodinný kalendář na příští rok, z ceny 199 korun jde 70 Kč na nadaci

Dóza na med, 190 Kč plus dvacka jako příspěvek pro nadaci

Fondue, 280 Kč plus 30 Kč pro nadaci
A na tenhle charity design jsem narazila v kavárně Friends Coffee House. Sdružení Lata, které pomáhá ohroženým dětem, mladým lidem a jejich rodinám v Praze a blízkém okolí, v ní vystavuje hrnečky věnované známými osobnostmi jako je zpěvačka Lucie Bílá, profesor Jan Pirk, herečka Aňa Geislerová a další. Vybraný hrnek lze zakoupit za minimální stanovenou částku, kterou lze samozřejmě podle vlastního pocitu a možností libovolně navýšit. 
www.lata.cz

Ze všech nejkrásnější je hrneček od Ani Geislerové, www.lata.cz 

4 komentáře

  1. Odpovědi
    1. JJ.), líbí se mi i ornažovo-modrá varianta http://botas.cz/Produkt/OD93533-7-210/new-rast/72#.UMbqWeScO5w

      Vymazat
  2. Ten hrneček je nádhernej :-) Jinak z Teribear kolekcí mám už doma taky pár kousků ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, docela bych chtěla vidět, jak Aňa bydlí, protože se zdá, že kromě módy se vyzná i v designu:) A s Teribear Tě teda musím teda dohnat.)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)