Stránky

Redesign nepotřebných plyšáků

Dostanou vaše děti k Vánocům zase spoustu nepotřebných plyšáků? Ty naše ano - pár jich bude i ode mně, protože ti pejsci, jsou tak strašně roztomilí, ovečka Shaun zase (bohužel) tak populární a já prostě neodolám pokušení, jakou radost tyhle měkoučké hračky způsobí. Co ale s těmi starými? Na to jsem odpověď nenašla, a tak pořád jen přikupujeme nové krabice na hračky.

Švédský designér Johan Lindstén ale na něco přišel. Neinspirovaly ho ovšem plyšové zásoby jeho dětí, ale návštěva Japonska, kde prý plyšáci byly všude, kam se podíval. Výsledkem jsou hodiny OMOCHA, prostřednictvím kterých se návrhář ptá: "How many animals can collect over a lifetime"?

Větu nechávám v angličtině, protože v ní to prostě díky slovu time dává perfektní smysl. Angličtina má proti češtině o dost míň slov, která se ale dají tak efektivně použít! Co Češi okecají dvěma souvětími, lze v angličtině brilantně vyjádřit dvěma slovy:)


www.lindstenform.com

4 komentáře

  1. Tak to je fakt vtipné..ale je mně těch zvířátek trochu líto, jak se tam mačkají :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No, já se taky nemůžu rozhodnout, jestli je to roztomilý nebo spíš "bizare".) Každopádně to ale upoutá pozornost, aspoň tu mou:)

    OdpovědětVymazat
  3. To je sen každého alergika na prach - plyšáci za sklem. :-)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)