Stránky

Street Art

Kresby mají velkou moc. Dokážou v člověku vzbudit něžné rozpoložení a následné zamyšlení nad tím, jak poeticky lze vnímat dnešní rychlý svět. A když se takhle povedené obrázky přenesou z papíru do ulic, účinek stoupá do nekonečných výšin.

Street Art od autora Scampi na Novém Zélandě, www.streetartutopia.com
Komiks "Kluk z Holešovic" volně inspirovaný příběhem Little Nemo na pražském klubu Cross. Autorkou je komiksová kreslířka Toy Box.
Až děsivě realistická želva v Buenosaires. Autory jsou Martin a Federic Ron's , www.streetartutopia.com
Nezávislé umění na ulice je krásné, komerční tipy jako jsem já ale určitě potěšila i letošní kampaň společnosti Centropen, která vyzvala české umělce, aby podle svých představ nakreslili mapku Prahy. Dokonalé propojení reklamy, komiksu a "Metro Artu".)

Plakáty mi na podzim zpříjemňovaly ranní cestování metrem do práce

Zdrojem fotek s kampaní Centropenu je www.strategie.cz

3 komentáře

  1. Krása :) První obrázek vážně dokáže vzbudit emoce. No a první mapa Prahy je prostě skvělá!

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé Iri, asi budeme spřízněné duše i přes Street art! Buduju si takovou soukromou sbírku, kde co vidím,hned fotím a chystala jsem se to dát už dávno na web, takže to trochu urychlím! Street art miluju, dokonce za steet art považuju i sochy Davida ČERNÉHo:-).
    Nejvíc se mi líbí mapky Prahy, vůbec jsem nevěděla, že něco takového proběhlo. Vůbec nechápu, jaktože jsem se na tvůj blog podívala pořádně až teď, protože je ÚŽASNÝ! Těším se, až si to všechno dočtu - mám ráda ten pocit,když objevím něco skvělého a je to přede mnou, jako nová knížka od oblíbeného autora!

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuju za milá slova a přeju teda příjemné počtení! Já si to samé užívám u Tebe na webu:)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)