Stránky

Vanilkové krucánky

V políčku číslo 11 interaktivního kalendáře České televize jsme s Domi objevily recept na "skořicové krucánky". Ten, kdo se dívá na Kluky v akci, už si je mohl upéct 1. prosince, pro nás televizní abstinenty to ale bylo opravdu překvápko.

Zalíbila se mi jednoduchost receptu, kdy stačí smíchat 250 gramů hladké mouky s poloviční dávkou tuku (my daly máslo, jak je u nás dobrým zvykem) a stejným množstvím nastrouhané mrkve. Přidá se ještě špetka prášku do pečiva a zpracuje se vláčné těsto. To se rozválí na asi 4 milimetry tlustou placku, ze které se rádýlkem nalajnují proužky dlouhé a široké tak, aby šly zatočit jako "obal od bonbónu".

Na 170 stupňů upečeme do zlatova (časově bych to odhadla na tak aspoň deset až 15 minut) a horké obalujeme v práškovém cukru smíchaným se skořicí. My jsem ji zapomněly koupit, tak jsme zaimprovizovaly směsí práškového cukru s vanilkovým krystalem.

Je to strašně dobrý! Bála jsem se, jestli se krucánky pouhým obalením dostatečně osladí, když se do těsta nedává žádný cukr, ale naprosto zbytečně. Je to slaďoučké, dobroučké, jen ty tvary se nám moc nepovedly:)

No, to nejsou ty naše. Takhle to má vypadat správně: jako zabalený bonbón:) www.ceskatelevize.cz
A tady naše nedokonalá, ale poctivá domácí verze:) 

11 komentářů

  1. Tak s tou mrkví by to chutnalo mně i mojí Domi :-))

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Ty máš taky Domi?:)) Jinak ta mrkev na chuti není vůbec znát, jinak by to moje domi nejedla:)

      Smazat
  2. jakápak nedokonalá verze - je to super!

    OdpovědětSmazat
  3. Ta domácí verze vypadá mnohem lépe! :)
    Co se balzámů na rty týče, chystám co nevidět novou recenzi :).

    OdpovědětSmazat
  4. Jee, tak to se těším! A díky :)

    OdpovědětSmazat
  5. Krásné a určitě moc chutné :-)

    OdpovědětSmazat
  6. To vypadá delikatesně a docela i jednoduše. To bych mohla možná zvládnout.

    OdpovědětSmazat
  7. Ručím za to, je to opravdu easy:)

    OdpovědětSmazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)